Bizarné problémy v obľúbených destináciách: Na turistov útočí rozzúrený dobytok (VIDEO)

2020-08-19 00:00:00 |   |    | 

Najväčším strašiakom tohtoročnej dovolenky je samozrejme koronavírus Covid-19, niekedy však turisti musia čeliť aj ďalšiemu nebezpečenstvu. Na viacerých miestach totiž zaregistrovali útoky rozzúreného dobytka.



 

Najviac sa v tejto súvislosti hovorí o Alpách. Známe sú prípady, keď rozzúrené stádo napadlo a podupalo mladú matku s dieťaťom v nosiči, inokedy zas prenasledovalo dvojicu, kým neskočila z 15-metrového útesu. Akokoľvek hrozivo to znie, zranenia týchto turistov našťastie neboli fatálne. Nie všetky stretnutia zvierat s človek však majú šťastný koniec.

Za posledných šesť rokov zabili kravy len v rakúskej časti Álp troch ľudí. K najznámejším patrí prípad z júla 2014, keď po chodníku v Pinnistale kráčala 45-ročná Nemka so svojim psom na vôdzke. Ten zrejme znervóznil stádo s mláďatami, ktoré následne zaútočilo aj na jeho majiteľku.

Po 45 minútach oživovania žena spôsobeným zraneniam podľahla. Blízki príbuzní obvinili z jej smrti majiteľa kráv Reinharda Pfurtschellera, ktorý im musí z rozhodnutia súdu zaplatiť 54.000 eur ako náhradu škody a tiež mesačne posielať 600 eur vdovcovi a  180 eur synovi zosnulej.

Hoci oficiálne štatistiky neexistujú, zdá sa, že tragických stretov dobytka s ľuďmi pribúda. Tento rok len od júna médiá informovali o deviatich prípadoch. V jednom z nich sa jednalo o osemročného chlapca, ktorého v južnom Nemecku musel do nemocnice transportovať vrtuľník.

Takéto správy nie sú pre domácich dobrou reklamou, a tak sa snažia svojich hostí chrániť, ako sa dá. Na turistické chodníky osadili varovné tabule, v hoteloch ponúkajú letáky s upozorneniami a radami, ako sa správať na pastvinách a Švajčiari dokonca vyvíjajú mobilnú aplikácia, ktorá bude mapovať voľne sa pasúce stáda.

Rozzúrený dobytok však nie je len problémom hôr, ako dokazuje video z pláže v Capo Trionto v talianskej Kalábrii. Ľudia si pred pár dňami užívali horúci deň pri mori, keď sa k nim odrazu prirútil veľký čierny býk, ktorý zrejme ušiel niekde z ohrady. Zviera napokon našťastie nikomu neublížilo, keby sa však rozbehlo medzi ľudí, následky mohli byť tragické. Pozor si, skrátka, treba dávať všade.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR/AP

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa