Zabudnite na home office: Novým trendom je práca z hotela

2020-10-12 08:00:00 |   |    | 

Cestovanie ešte stále nie je tým, čím bývalo. Hotely v súčasnosti nie sú plné kongresových turistov ako v jesenné mesiace po minulé roky a ani bežných cestovateľov, ktorí by túžili po spoznávaní miest, nie je veľmi veľa. Objavuje sa však nový trend. Hotelom sa ozývajú záujemcovia, ktorí by radi využili priestory, ako pokojné hotelové izby či konferenčné miestnosti na prácu, teda hotel office.



 

Ozývajú sa nám ľudia, ktorí pracovali takmer pol roka z domu a majú takéhoto fungovania už dosť. Potrebujú sa sústrediť na prácu v tichom prostredí alebo sa stretnúť s obchodnými partnermi pri káve či obede. Mnohí z nich nemajú jednoducho možnosť fungovať z kancelárie, ako kedysi bolo bežné, pretože mnohé korporácie nariadili svojim zamestnancom prácu z domu,“ vysvetľuje dôvody, ktoré záujemcovia o hotel office uvádzajú, riaditeľ hotela Sheraton Bratislava Branislav Kačkovič.

Záujemcovia sú rôzni. Niekto potrebuje pokojné, tiché prostredie a preto mu vyhovuje práca z vlastnej hotelovej izby, kde ho nikto neruší. Niekto sa naopak lepšie sústredí v ruchu kaviarne a vyhovuje mu spoločné prostredie coworkingu. Sú aj menšie firmy, ktoré potrebujú napríklad zasadačku na spoločné stretnutie, poradu či brainstorming. Hotely majú vďaka rôznorodosti priestorov, ktorými disponujú, riešenie pre každého. Možnosť tzv. hotel office ponúkajú okrem bratislavského hotela Sheraton aj ďalšie hotely zo siete Marriott International. „Záujemcom o prácu z hotela ponúkame možnosť pracovať z lobby, ktorého časť sme prispôsobili na coworkingový priestor. Zaviedli sme túto možnosť približne pred tromi týždňami a môžeme potvrdiť, že v Prahe je o túto službu záujem,“ povedala Silvia Szymiková z Prague Marriott Hotel.

Na dopyt sa rozhodli zareagovať aj v bratislavskom Sheratone. „Záujemcom ponúkame tri možnosti práce z hotela. Môžu využiť našu knižnicu, konferenčnú miestnosť ako samostatnú kanceláriu, alebo si môžu prenajať vlastnú hotelovú izbu a mať tak úplne súkromný home office,“ vysvetľuje Branislav Kačkovič. V ponuke sú vždy zahrnuté káva alebo čaj, drobné občerstvenie, využitie tlačiarne, bezplatné parkovanie a internetové pripojenie. Pre tých, ktorí potrebujú úplné pracovné pohodlie, je určený Súkromný home office, počas ktorého môžu záujemcovia využiť hotelovú izbu s pracovným stolom a vlastným sociálnym zariadením od 8 hod. do 17 hod. Okrem kávy, minerálky a sladkého pečiva majú v balíčku zahrnutý aj dvojchodový obed servírovaný priamo na izbe alebo v hotelovom lobby. To všetko samozrejme za dodržania všetkých hygienických opatrení.

Pri práci z domu, je dôležité si zabezpečiť zdravé sedenie na moderných stoličkách Spinergo.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Sheraton Bratislava Hotel

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa