Strávte víkend na horách: Strediská vo Vysokých Tatrách a v Jasnej opäť spustia lanovky

2020-11-06 12:00:00 |   |    | 

Vo Vysokých Tatrách a v Jasnej cez víkend (7. a 8. 11.) opäť spustia lanovky. V prevádzke budú v Tatranskej Lomnici a na Chopku z južnej i severnej strany. Okrem toho bude mať verejnosť k dispozícii aj vybrané hotely v oboch strediskách. TASR o tom informoval komunikačný manažér spoločnosti Tatry mountain resort (TMR) Marián Galajda.



Horské strediská uzavrel prevádzkovateľ ešte 25. októbra v snahe zvýšiť dosah prijatých preventívnych opatrení. „Lanovky aj hotely sme uzavreli z vlastnej iniciatívy s tým, že sme avizovali opätovné sprístupnenie služieb podľa vývoja situácie, pravdepodobne o dva týždne. Ten čas je tu a zatiaľ aspoň na víkendy sme pripravení bezpečne obslúžiť návštevníkov, ktorí sa vyberú za relaxom do hôr,“ uviedol riaditeľ horského strediska Vysoké Tatry Dušan Slavkovský.

V sobotu a nedeľu budú k dispozícii lanovky v Tatranskej Lomnici vrátane tej na Lomnický štít, ktorá bude podľa slov obchodného manažéra strediska Lukáša Brodanského premávať s obmedzením kapacity na desať osôb. „V Jasnej budú v sobotu a nedeľu v prevádzke lanovky na severe v línii Biela Púť - Koliesko - Priehyba - Chopok, na juhu Krupová – Kosodrevina – Chopok,“ doplnila obchodná manažérka stredísk TMR na Liptove Jana Kňavová.

Horské strediská sa pripravujú aj na budúci víkend (14. a 15. 11.). Vo Vysokých Tatrách už budú v prevádzke podľa Galajdu okrem lanoviek v Tatranskej Lomnici aj lanovky v Starom Smokovci a na Štrbskom Plese, v Jasnej línie z juhu i zo severu. Presné detaily prevádzky budú priebežne aktualizované na jednotlivých strediskových weboch www.jasna.sk a www.vt.sk.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa