Kremnica: Lyžiarske bežecké trate na Skalke sú pripravené na zimnú sezónu

2020-11-11 08:00:00 |   |    | 

Lyžiarske bežecké trate na Skalke sú pripravené na blížiacu sa zimnú sezónu. Samospráva Kremnice tento rok prichystala novinku, športovci budú môcť dobrovoľne prispieť na ich úpravu a rozvoj. Pre TASR to potvrdila zástupkyňa primátora Iveta Ceferová.



Po prvom snežení, ktoré spôsobilo kalamitu na tratiach, sme ako mesto v spolupráci s Romanom Berešom - Cyklo Santé Kremnica, Mestským klubom lyžiarov, Bielou stopou a Mestskými lesmi vyčistili od napadaných konárov a polámaných stromov, ktoré bolo potrebné prepíliť a odstrániť, všetky mestom v zimnej sezóne upravované lyžiarske bežecké trate,“ potvrdila Ceferová.

Novinkou v obľúbenej bežkárskej lokalite bude možnosť prispieť na úpravu tratí s pomocou mobilnej platobnej karty. „Túto istú službu budú môcť návštevníci využiť aj pri platbe za parkovacie služby,“ vysvetlila Ceferová a pripomenula, že rozsah tratí, ktoré Skalka a jej okolie poskytuje je možné upravovať len v spolupráci s mestom Banská Bystrica.

Podľa Ceferovej je v Kremnických vrchoch pre bežkárov upravených viac ako 100 kilometrov tratí. „Len samotný južný a severný okruh majú dĺžku 50 kilometrov a vo svete bežeckého lyžovania sú považované za akýsi Everest,“ uvidela Ceferová s tým, že podmienky na športovanie sú tu aj pre menej skúsených či začínajúcich bežkárov.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR - Ján Krošlák
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa