Hor sa na bežky: Trate v Osrblí môže počas zimy zadarmo využívať aj verejnosť

2020-12-21 08:00:00 |   |    | 

Národné biatlonové centrum (NBC) v Osrblí je od soboty (12. 12.) prístupné aj pre širokú verejnosť. Návštevníci si tak môžu vďaka spolupráci NBC a Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) zašportovať na trojkilometrovom okruhu s umelým zasnežovaním a profesionálne upravenými traťami. Za BBSK o tom informovala špecialistka destinačného marketingu Zuzana Jóbová.



Národné biatlonové centrum v Osrblí je primárne určené pre športovú prípravu členov biatlonových klubov a veľmi nás teší, že sa nám aj vďaka investícii BBSK podarilo zasnežiť okruh na štadióne rekordne skoro a športovci môžu areál využívať už od konca novembra,“ uviedol prezident Slovenského zväzu biatlonu Peter Vozár. Verejnosť bude môcť trate v Osrblí využívať v čase mimo konania sa športových súťaží, NBC bude o termínoch informovať prostredníctvom webovej stránky a sociálnych sietí.

Okrem kvalitných tratí s dĺžkou troch kilometrov budú v Osrblí k dispozícii vyhrievaná šatňa, sociálne zariadenia i „biatlonová obývačka“ s TV obrazovkami a výhľadom na celý areál. Vďaka spolupráci s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Banskobystrický kraj Turizmus je v príprave aj špeciálny skibus z Banskej Bystrice a lyžiarske kurzy. NBC bude v tejto sezóne pre verejnosť sprístupnené zadarmo, návštevníci však budú môcť podporiť upravovanie bežeckých tratí v Banskobystrickom kraji dobrovoľným príspevkom.

Banskobystrický kraj vnímame aj ako biatlonový kraj. V Osrblí na Horehroní je jediné národné biatlonové centrum na Slovensku. Na Králikoch pri Banskej Bystrici buduje Slovenský zväz biatlonu pod patronátom Naste Kuzminovej biatlonové tréningové centrum s online dráhou na kolieskové lyže v dĺžke 1200 metrov. Slovenský zväz biatlonu sídli v Banskej Bystrici a nedá mi nespomenúť aj blízku mekku bežeckého lyžovania na Skalke pri Kremnici,“ poznamenal podpredseda BBSK Ondrej Lunter.


 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: TASR
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa