Exotika na dosah: Z Bratislavy poletíme do Dubaja aj Dominikánskej republiky

2021-01-19 07:00:00 |   |    | 

Vakcinácia proti koronavírusu Covid-19 nám dáva nádej, že sa postupne život vráti do starých koľají. Všetci veríme, že sa to bude týkať aj cestovania. A kam sa vybrať najbližšie? Napríklad do niektorej z destinácií, kam sa od tohto roka dostaneme aj priamym letom z Bratislavy.



Z dôvodu epidemiologickej situácie vo Veľkej Británii a Írsku nebude dopravca Ryanair do konca marca zabezpečovať prílety do Bratislavy z Londýna-Stanstedu, Manchesteru a Dublinu a odlety do týchto destinácií. Do konca marca, kedy sa v letectve zmenou času prechádza zo zimného na letný letový poriadok, teda tento dopravca nebude z Letiska M. R. Štefánika zabezpečovať žiadne lety.

Od minulého týždňa obmedzuje lety aj dopravca WizzAir. Od 10. februára však má v pláne obnoviť lety do/z Londýna-Lutonu a od začiatku marca aj do Kyjeva-Žuljany, bulharskej Sofie a Skopje v Severnom Macedónsku a z nich do Bratislavy. Obaja dopravcovia plánujú lety do ďalších destinácií obnoviť od konca marca 2021, od začiatku letného letového poriadku.

Naďalej môžu využiť cestujúci z Bratislavy pravidelnú linku dopravcu Air Cairo do egyptskej Hurghady, ktorá je v prevádzke každý piatok, a aj novú pravidelnú linku do Štokholmu slovenskej leteckej spoločnosti AirExplore s frekvenciou dvakrát mesačne, každú druhú nedeľu.

Novinkou počas zimnej sezóny sú priame charterové lety bez medzipristátia z letiska v Bratislave do letoviska Punta Cana v Dominikánskej republike. Na objednávku cestovných kancelárií ich bude od 12. februára do 24. marca zabezpečovať z bratislavského letiska nový dopravca Condor lietadlom typu Boeing 767-300.

Letecký dopravca flydubai reaguje na dopyt po letoch do Dubaja a spúšťa pravidelnú linku z Letiska M. R. Štefánika do Dubaja už od 6. februára každú sobotu. Od 31. marca potom zvýši frekvenciu letov na lety okrem soboty aj v stredy a v piatky. Letenky si je možné rezervovať na webovej stránke dopravcu www.flydubai.com za ceny od 163 € za jednosmernú letenku.

Cestovné kancelárie okrem toho predávajú aj dovolenky s odletom z Bratislavy počas jarných prázdnin do emirátu Ras al Khaimah v Spojených arabských emirátoch či na Kapverdy.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Pixabay

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa