Ryanair sľubuje obrovské zníženie cien: Turistov chce znova naučiť lietať

2021-03-08 12:00:00 |   |    | 

Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair, ktorá spája s viacerými destináciami aj Bratislavu, čelí obrovským stratám a s obavami hľadí aj do blízkej budúcnosti. Šéf aeroliniek avizoval, že urobia všetko preto, aby si turisti opäť zvykli lietať. Dopomôcť k tomu majú aj nízke ceny leteniek.



 

Letecká spoločnosť prepravila počas februára len pol milióna cestujúcich, čo je rekordne nízky počet. V porovnaní s rovnakým mesiacom pred rokom ide o 95-percentný pokles a predstavitelia aeroliniek bijú na poplach. „Kvôli nariadeniu vlády sme  museli rušiť lety a v posledných dvanástich mesiacoch refundovať vyše 1,5 miliardy eur. Nedostalo sa nám pritom žiadnej podpory“, vyhlásil šéf Ryanairu Michael O´Leary.

Na rozdiel od konkurencie – v polovici februára Ryanair prehral súdy o zastavenie obrovskej štátnej pomoci francúzskym aerolíniám Air France a švédskej spoločnosti SAS, ktorá im má pomôcť zvládnuť pandémiu nového koronavírusu. Rozhodol o tom nižší všeobecný súd Európskej únie (EÚ) so sídlom v Luxemburgu. Ryanair vzápätí oznámil, že sa proti verdiktom odvolá na najvyššom súde EÚ. Najväčšia európska nízkonákladová letecká spoločnosť sa snaží na súdoch v EÚ zastaviť tiež rozsiahly program pomoci nemeckej spoločnosti Lufthansa, ako aj leteckým spoločnostiam v Španielsku, Holandsku, Dánsku a Portugalsku.

Popritom už pracuje na tom, aby si cestujúci znova zvykli na leteckú prepravu. O´Leary pre televíziu Sky News avizoval, že aerolinky, známe svojimi nízkymi cenami, chcú v nasledujúcich šiestich až dvanástich mesiacoch ešte viac zlacňovať. Ako uvádza server Metro, od tohto kroku si sľubuje naplnenie 60 - 70 percent obvyklej kapacity v lete a 80 - 90 percent v zime. O koľko by však mali ceny leteniek Ryanairu klesnúť, O´Leary neupresnil.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa