Taliansko zavádza covid-free vlaky, každého pasažiera pred vstupom otestujú

2021-03-17 08:00:00 |   |    | 

Talianske štátne železnice plánujú od budúceho mesiaca prevádzkovať tzv. covid-free vysokorýchlostné vlaky na trase Rím - Miláno. Oznámil to začiatkom minulého týždňa šéf železničnej spoločnosti Gianfranco Battisti.



Cieľom tejto iniciatívy je dosiahnuť oživenie cestovania po viac ako roku obmedzení a blokád. "Začiatkom apríla zavedieme covid-free vlaky najskôr medzi Rímom a Milánom," povedal Battisti počas podujatia na hlavnej vlakovej stanici v Ríme.

Všetok personál vo vlaku, ako aj cestujúci budú pred nástupom s pomocou Červeného kríža testovaní na ochorenie COVID-19. Po "bezkovidovom" vlaku na trase Rím - Miláno by sa tento spôsob dopravy mal rozšíriť aj na obľúbené turistické ciele, ako sú Benátky, Florencia a Neapol, dodal Battisti.

S podobným nápadom prišla vlani aj talianska letecká spoločnosť Alitalia, ktorá na vybraných vnútroštátnych i medzinárodných letoch začala cestujúcich testovať.

Pred vypuknutím pandémie ochorenia COVID-19 vlani začiatkom roka sa cestovný ruch podieľal 14 % na výkone talianskej ekonomiky, uviedol minulý mesiac v parlamente premiér Mario Draghi.

Cestovné a ďalšie obmedzenia na zastavenie šírenia nového koronavírusu však mali devastujúci vplyv na toto odvetvie. Podľa ostatných oficiálnych údajov, ktoré boli uverejnené vlani v decembri, klesol počet prenocovaní zahraničných turistov v Taliansku v období január až september 2020 medziročne takmer o 70 %.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR/AP
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa