Boj s koronavírusom na thajský spôsob: Karanténu môžete stráviť na jachte

2021-03-15 12:00:00 |   |    | 

Thajsko umožní dovolenkárom tráviť karanténu brázdením vôd okolo Phuketu. Cieľom je opäť oživiť cestovný ruch v krajine, kde počet turistov klesol na dennej báze z približne 40 tisíc na niekoľko stoviek.



Thajsko predstavilo novinku, ktorá má prilákať ďalších turistov. Po príchode do krajiny absolvujú test a v prípade jeho negatívneho výsledku môžu dvojtýždňovú karanténu stráviť na jachte brázdením vôd v maximálnej vzdialenosti 10 kilometrov od pevniny. Budú však musieť nosiť náramky s GPS lokáciou, ktoré zároveň monitorujú ich tlak krvi a teplotu. Úrady predpokladajú, že k dispozícii bude okolo 100 jácht a od tohto kroku si sľubujú príjem až 58 miliónov dolárov. Thajsko uzavrelo hranice už pred rokom, od októbra sa však postupne otvára turistom.

Karanténa na jachte je alternatívou ďalšieho zaujímavého programu, ktoré Thajsko predstavilo už dávnejšie. Milovníci golfu totiž môžu dva týždne karantény stráviť aj v jednom z piatich rezortov. Minister turizmu tiež avizoval, že zvažujú možnosť, aby mohli cudzinci tráviť karanténu v populárnych turistických oblastiach, vrátane pobrežných rezortov v provinciách Phuket, Krabi či Chiang Mai.

Minister zdravotníctva Anuthin Charnvirakul tiež minulý týždeň uviedol, že úrady umožnia skrátenie karantény pre zaočkovaných cestovateľov. „Zaočkovaným občanom iných krajín sa doba karantény zníži zo 14 na 7 dní,“ povedal reportérom. Podmienkou sú však obe dávky vakcíny minimálne dva týždne pred príchodom do krajiny. Občania Thajska, ktorí boli zaočkovaní v zahraničí, strávia v hotelovej karanténe taktiež jeden týždeň. Cestujúci prichádzajúci z Afriky však budú musieť absolvovať plnú dvojtýždňovú karanténu, vzhľadom na obavy, či vakcinácia ponúka ochranu aj pred juhoafrickou mutáciou vírusu.

Thajsko dosiaľ zaznamenalo 26.000 prípadov nákazy koronavírusom a 85 súvisiacich úmrtí. Od minulého mesiaca očkuje čínskou vakcínou od firmy Sinovac, ako prví boli zaočkovaní zdravotníci. Krajina odložila očkovanie vakcínou od spoločnosti AstraZeneca po tom, čo k takémuto kroku pre obavy z krvných zrazenín pristúpilo niekoľko európskych krajín, oznámili to v piatok tamojšie úrady zdravotníctva.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa