Britský minister varoval ľudí pred rezerváciou letných dovoleniek v zahraničí

2021-03-21 18:30:00 |   |    | 

Britský minister obrany Ben Wallace varoval obyvateľov Spojeného kráľovstva pred rezerváciu letných dovoleniek v zahraničí. Podľa neho by sa dovolenkári v cudzine mohli nakaziť novými, potenciálne nebezpečnými variantmi koronavírusu, informoval v nedeľu denník The Independent.



Podľa ministra je rezervácia letných dovoleniek v zahraničí súčasnej epidemiologickej situácie "predčasná". Zdôraznil, že ani on sám zatiaľ žiadnu takúto letnú dovolenku neplánuje. "Ja som si dovolenku nerezervoval. Bolo by to predčasné," povedal Wallace v rozhovore pre stanicu BBC.

Zdôraznil tiež, že je potrebné "za každú cenu" udržať pokrok v boji proti pandémii, aký sa podarilo v Spojenom kráľovstve dosiahnuť vďaka rýchlemu očkovaniu.

Cestovanie na zahraničné dovolenky je v súčasnosti v Británii zakázané. V rámci vládneho plánu na postupné uvoľňovanie reštrikcií sa počíta s možným zrušením tohto zákazu najskôr od 17. mája, ak bude pokračovať zlepšovanie epidemiologickej situácie v krajine.

Briti môžu aktuálne do zahraničia cestovať len v určitých striktne vymedzených prípadoch, akými sú napríklad cesty za vzdelaním či prácou. V takom prípade navyše musia vyplniť vyhlásenie uvádzajúce opodstatnený dôvod, prečo z krajiny odchádzajú.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa