Dovolenka v Španielsku bude tento rok iná: Rúško treba mať na pláži aj vo vode!

2021-04-06 12:01:00 |   |    | 

S rúškom aj do vody. Také je aktuálne nariadenie španielskych úradov, ktoré podľa očakávania vyvolalo vlnu nevôle. Ak toto leto plánujete oddych na Pyrenejskom polostrove či Kanárskych ostrovoch, zrejme sa neopálite ako obvykle.



 

Španielska vláda v reakcii na zhoršenú pandemickú situáciu minulý týždeň predstavila nové  nariadenie, podľa ktorého musia všetci na verejnosti nosiť rúško. Stále a všade, dokonca aj bez ohľadu na dodržanú vzdialenosť. V praxi to znamená, že dýchacie cesty treba mať prekryté nielen na uliciach či v parkoch, ale aj pri mori a vonkajších bazénoch. A to dokonca aj počas opaľovania či kúpania vo vode!

Nariadenie platí pre všetkých s výnimkou ľudí s ochoreniami, ktoré by im mohli spôsobiť dýchacie problémy, a detí do šesť rokov. Ak sa však chystáte na dovolenku so školákmi, rúška treba pribaliť aj im. Inak vám hrozí pokuta do 100 eur.

Španielsko svoje aktuálne nariadenie vydalo nielen pre pevninskú časť, ale aj pre Kanárske ostrovy a Baleáry, kam patrí aj mimoriadne vyhľadávaná Ibiza či Malorka. Baleárska vláda povinnosť nosiť rúško odmietla, obáva sa totiž toho, že by mohlo odradiť zahraničných turistov. Centrálne úrady však vyžadujú dodržiavanie nariadenia aj na ostrovoch. Jeho prípadné uvoľnenie samozrejme záleží na ďalšom vývoji situácie, zatiaľ však treba pri plánovaní dovolenky počítať s tým, že sa bez rúšok nezaobídete.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa