Liptov láka na novú atrakciu: Hrabovská dolina sa premení na rozprávkové kráľovstvo

2021-05-28 08:00:00 |   |    | 

Hrabovská dolina vstupuje do letnej sezóny s novou atrakciou. Už v sobotu 29. mája 2021 sa otvorí Kráľovstvo Hrabovo. Až 400 ton piesku sa tu premenilo na umelecké diela s rozprávkovou tematikou. Súčasťou výstavy pieskových sôch je aj 80 m2 veľká piesková pláž v Havajskom štýle a iné zaujímavé atrakcie. Pred neistým horským počasím chráni sochy špeciálny stan. Okrem sôch budú súčasťou areálu aj iné zábavné atrakcie a časom pribudne aj kino či letné animácie.



V zime zažila Hrabovská dolina šok, ktorý vystriedala katastrofa. Krásne pripravené Ľadové kráľovstvo nemohli otvoriť z dôvodu striktných covid opatrení a lockdownu a následne technická chyba zničila aj poslednú nádej na otvorenie nádherného ľadového areálu. Do leta však vstupujú so vztýčenou hlavou a chcú si vylepšiť chuť a zaujať návštevníkov.

„Až 400 ton špeciálneho piesku z Maďarska sa pod šikovnými rukami rezbárov premenilo na úžasné rozprávkové postavy – naše pieskové Ľadové kráľovstvo reprezentujú Anna a Elza, podmorský svet Hľadá sa NEMO a Dory, nechýba Lapková patrola, Autá s McQueenom, Piráti s Karibiku, Simpsonovci či Harry Potter a Dinosaury. Výstavná sieň má až 600 m2 a na našich sochách pracovalo až tucet rezbárov zo Slovenska a Česka. Za 21 dní tu odrobili 2 100 hodín a som šťastný, lebo výsledok stojí zato a už najbližšiu sobotu o tom presvedčíme aj našich návštevníkov,“ povedal predseda Občianskeho združenia Hrabovská dolina Štefan Červeň. Pieskové sochy však nie sú všetko a areál dopĺňa aj veľká piesková pláž v Havajskom štýle, dráha z piesku pre autíčka a keď to situácia v lete dovolí, tak tu budú organizovať večerné kino či koncerty.

„Aktivisti, ktorých na Liptove máme nám môžu v iných regiónoch závidieť. Hrabovská dolina nepatrí k tým najznámejším lokalitám nášho regiónu, ale má obrovský potenciál. Je priamo spojená s mestom Ružomberok, ktoré vo svojom okolí ponúka nádhernú prírodu a výborné možnosti pre turistiku, cyklistiku, je tu kopec atrakcií aj možností na relax. Lokalita, kde sa nachádza Kráľovstvo Hrabovo je nádherná a aj vďaka tunajším vodným nádržiam vhodná na ďalší rozvoj letného turizmu,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Celková rozloha tunajšieho areálu je 5000 m2 a to dáva nebývalé možnosti výletníkom aj dovolenkárom. Stačí už len, aby sa konečne umúdrilo aj počasie a začalo sa otepľovať a za plážami s pieskom nebude treba cestovať k moru a zháňať covid pasy. Postačí navštíviť bezpečnú Hrabovskú dolinu, zrelaxovať sa pod palmou a zaboriť si nohy do piesku a to jednoducho na Liptove...

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Visit Liptov
Zdroj: Visit Liptov

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa