Talianske jazero Como zasiahli zosuvy pôdy: Pri katastrofe pomáha aj George Clooney

2021-08-01 10:00:00 |   |    | 

Severotaliansku oblasť pri jazere Como postihli nedávno veľké prívalové dažde, ktoré spôsobili zosuvy pôdy a veľa ľudí prišlo o strechu nad hlavou. Mestečká, ktoré žijú hlavne vďaka turistickému ruchu, zaplavili súvislé vrstvy blata a trosiek. Prírodná pohroma sa nevyhla ani dedinke Laglio, kde trávi letnú dovolenku so svojou rodinou americký herec a režisér George Clooney.



 

Záplavová vlna nesúca so sebou všetko, čo jej prišlo do cesty, sa prehnala tiež vedľa jeho Villy Olenadra. Vchod do rezidencie bol úplne zablokovaný a polámané stromy, kamene a blato dosiahli až po balkón na prvom poschodí.

Pohľad z terasy luxusného sídla je hrozivý – hladinu jazera takmer úplne pokryli kusy dreva a odpadu, ktorý sem doplavilo z okolitých dedín. Hollywoodský sexsymbol si určite nepredstavoval, že jeho návrat do Talianska po dlhom období pandémie bude sprevádzať takýto katastrofický scenár.

Clooney, známy svojim zmyslom pre charitu, sa ale zachoval veľmi citlivo aj v tejto situácii. Akonáhle pominulo nebezpečenstvo, vydal sa do ulíc zisťovať, ako sú na tom jeho susedia. Prvé kroky viedli k starostovi mesta Robertovi Pozzimu, ktorého zastihol priamo v teréne pri odstraňovaní následkov katastrofy.

Pristavil sa tiež pri hasičoch a príslušníkoch civilnej obrany. Ani v týchto napätých momentoch neodmietol žiadosť o selfie a vypočul si každého, kto sa pri ňom pristavil. „Je to oveľa horšie, ako som si predstavoval,“ povedal pre miestnu televíziu a zároveň sa ospravedlnil za nedostatočnú znalosť taliančiny. Prítomnosť celebrity a nefalšovaný záujem pomohol tunajším ľuďom prekonať prvotný šok z nečakanej situácie.

George Clooney v nedávnom rozhovore priznal, že kúpa vily na jazere Como bola jedným z jeho najlepších životných rozhodnutí. V dedine Laglio často trávi voľné chvíle s rodinou a pozýva sem vzácnych hostí. Vo Ville Olenadra dovolenkoval Brad Pitt, Matt Damon a zastavili sa tu tiež Obamovci.

V dedine Laglio ho nikto nevolá inak ako „George“. Ľudia sú srdeční, bezprostrední a priateľskí, no zároveň rešpektujú a chránia súkromie celebritného návštevníka. Jeho popularita a konkrétne nasadenie určite pomôže tomu, že sa tu veci čo najrýchlejšie dajú do poriadku a Georgovi susedia sa čo najskôr budú môcť vrátiť k normálnemu životu. S vedomím, že George je teraz už naozaj jedným z nich.

 

Autor: © Zoznam/Katarína Antenozio

Zdieľať článok na Facebooku


Video: Profimedia

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa