Zavreli jednu z najrýchlejších dráh sveta: Ľuďom na nej praskali kosti

2021-08-27 12:01:00 |   |    | 

Zábavný park Fuji-Q Highland patrí vďaka nádherným výhľadom na horu Fudži, ale aj množstvu adrenalínových atrakcií k najnavštevovanejším v Japonsku. Teraz však musel jednu horskú dráhu zavrieť – ľuďom sa na nej lámali kosti.



 

V Japonsku museli zavrieť jednu z najrýchlejších dráh sveta s názvom Do-Dodonpa. Podľa prvých zistení sa zdá, že niektorí návštevníci utrpeli zlomeniny v oblasti chrbta, zrejme vplyvom veľkej rýchlosti a následným preťažením. Vozíky na dráhe dokážu za 1,56 sekundy zrýchliť z nuly až na 180 kilometrov za hodinu.

Zábavný park v mestečku Fudži Jošida na úpätí najznámejšieho japonského vrchu Fudži už vydal oficiálne stanovisko, podľa ktorého bude 1.244 metrov dlhá dráha zatvorená na dobu neurčitú „z dôvodu bezpečnostnej prehliadky“. Od decembra 2020 do augusta 2021 na nej malo dôjsť k zraneniu štyroch osôb, hoci park dodáva, že „v súčasnosti ešte nebola potvrdená súvislosť medzi zraneniami a zábavnými strojmi“.

Zástupcovia taktiež podotkli, že za 20 rokov prevádzky nič podobné nezaregistrovali. Doterajšia kontrola systému však neobjavila žiadne poškodenie, ktorá by mohla nehody vysvetliť. Profesor architektúry Naoya Miyasato, ktorého citoval portál Vice, však prišiel s teóriou, že problém môže byť v tom, ako ľudia sedia. „Medzi chrbticou a sedačkou by ideálne nemali mať voľný priestor. Ak sedia nesprávne, zamestnanci zábavného parku by ich na to mali upozorniť.

Podľa vlády prefektúry Yamanshi, kde sa park Fuji-Q nachádza, boli zranení muži i ženy vo veku od 30 do 50 rokov. U všetkých sa jednalo o vážne zranenia, vrátane zlomeniny krčnej a hrudnej chrbtice, ktoré si môžu vyžiadať až trojmesačný pobyt v nemocnici.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Profimedia

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa