Najkrajší Silvester zažili v emiráte Ras Al Khaimah: Ohňostroj vytvoril dva svetové rekordy

2022-01-04 09:00:00 |   |    | 

Silvestrovské oslavy v Ras Al Khaimah, ktoré privítali státisíce divákov z celého sveta, všetkých oslnili doteraz nevídaným ohňostrojom, ktorý prekonal dva rekordy GUINNESS WORLD RECORDS™. Ohňostroj, ktorý otváral Nový rok v duchu pozitivity a optimizmu, bol aj poctou pre SAE, ktoré si pripomínajú 50. rok svojho založenia, a ódou na rastúce postavenie Ras Al Khaimah ako jednej z popredných turistických destinácií v regióne.



 

Ohňostroj, ktorý sa majestátne vzniesol z Arabského zálivu, predstavoval inovatívne pyrotechnické drony s viac ako 15 000 efektmi, ktoré sa tiahli na vyše 4,7 kilometrovom úseku. 12-minútové predstavenie bolo špeciálne upravené tak, aby odrážalo radosť z opätovného stretnutia, so šiestimi námetmi v epickej orchestrálnej hudbe. Symfónia svetiel a hudby poskytla návštevníkom, z ktorých sa viacerí so svojimi rodinami a priateľmi už deň predtým usadili na určených miestach, jeden z najobohacujúcejších sviatočných zážitkov.

 

Hovorca organizačného výboru povedal: „Ohňostroj a silvestrovské slávnosti priniesli posolstvo nádeje, pozitivity, odolnosti a dôvery, aby sa ľudia opäť stretli a bezpečne oslavovali. Týmto podujatím sme opäť vyzdvihli reputáciu Ras Al Khaimah ako poprednej turistickej destinácie, ktorá víta návštevníkov z celého sveta.

 

Šesťdejstvová šou zázrakov

Ohňostroj sa konal v šiestich dejstvách, ktoré sa začali odpočítavaním tesne pred polnocou a pripravili pôdu pre efemérne divadlo zázrakov. Nový rok oznámila veľkolepá svetelná veža s výškou 1 055,8 metra, vyššou než ktorákoľvek budova na svete. Potom nasledovala správa „Šťastný nový rok“ napísaná na oblohe ohňostrojovými dronmi, a táto sekvencia rozžiarila scénu vo viacerých odtieňoch. Tieto dve sekvencie získali dva nové rekordy GUINNESS WORLD RECORDS™ pre Ras Al Khaimah.

Ďalším dejstvom bola pocta SAE na pozadí s orchestrálnou hudbou, oslavujúca úspechy krajiny a jeho ľudu. Elegantne navrhnutý ohňostroj prešiel k ďalšiemu dejstvu, keď stovky dronov zobrazovali logo 50. výročia SAE s brilantným zobrazením. Nasledovala ďalšia ohromujúca show, ktorá definovala ambície SAE na ďalších 50 rokov.

Veľké finále malo dve časti – jedna bola vo viacfarebnom zobrazení svetiel, po ktorej nasledovala supermasívna biela plocha, ktorá osvetľovala panorámu Ras Al Khaimah posolstvom nádeje a ambícií.

 

Rekordné výkony

Prvý rekord GUINNESS WORLD RECORDS™ je v novej kategórii „Ohňostroj s multirotormi/dronmi v najväčšej nadmorskej výške“, a je to veža ohňostroja vysoká 1 055,8 metra, vyššia ako ktorýkoľvek mrakodrap na svete. Špeciálne navrhnutý ohňostroj s využitím najmodernejšej technológie dronov bol svojím rozsahom a rozsahom úchvatný.

Druhý titul GUINNESS WORLD RECORDS™ bol za „Najviac multirotorov/dronov spúšťajúcich ohňostroje simultánne“, keď 452 dronov súčasne spustilo ohňostroj, aby vytvorilo text „Šťastný nový rok“ na oblohe. Organizátori na tento výkon využili pokročilú pyrotechniku a integrovanú bezdrôtovú technológiu, čím ožiarili pobrežie emirátu majestátnym leskom.

Nábojnice ohňostroja pre show s rýchlo sa meniacimi farbami boli vyvinuté pomocou súkromnej technológie, ktorú naďalej prísne stráži rodinný podnik na výrobu ohňostrojov v Taliansku. Viac ako 5 000 hodín práce si vyžiadala príprava na show, pri ktorej bolo nasadených aj viac ako 130 námorných pontónov a flotila stoviek pyrotechnických dronov.

 

Spoločenská akcia ako žiadna iná

Oslava bola zorganizovaná za dodržiavania všetkých opatrení týkajúcich sa sociálneho odstupu a iných bezpečnostných pokynov s podporou. Sprievodné slávnosti, ktoré sa začali v podvečer, zahŕňali živú hudbu DJ-ov, food trucky, detskú dedinu, salónik a vyhradené trhovisko. Hviezdne vystúpenie senzačného speváka Guru Randhawu s niekoľkými špičkovými DJ-mi zo Spojených arabských emirátov uchvátilo publikum. V blízkosti vyhliadkových plôch a lokalít podujatí bolo pre návštevníkov zriadených viac ako 15 000 parkovacích miest. Mnoho ďalších ľudí sledovalo oslavu naživo na raknye.com.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: RAKTDA CZ & SK
Zdroj: RAKTDA CZ & SK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa