Voskový Putin provokoval turistov: VIDEO Prišiel o hlavu a skončil v debne

2022-03-03 12:30:00 |   |    | 

Parížske múzeum voskových figurín Grévin odstránilo zo svojej zbierky sochu ruského prezidenta Vladimira Putina. Urobilo tak na protest proti ruskej invázii na Ukrajinu, ale tiež preto, že sochu návštevníci neustále ničili.



 

Grevin Museum vzniklo v roku 2000, až teraz však museli odstrániť niektorú zo sôch. „Dnes už nie je možné prezentovať osobnosť ako Putin. Prvýkrát v histórii múzea odstraňujeme sochu z dôvodu aktuálnych udalostí,“ povedal riaditeľ Yves Delhommeau pre rozhlasovú stanicu France Bleu.

Okrem toho dodal, že cez víkend Putina poškodili návštevníci. Na hruď mu nastriekali nadávku a nevynechali ani hlavu. „Bol celkom dosť strapatý, trochu potlčený. My ani naši zamestnanci navyše vzhľadom na súčasné dianie nemáme chuť každý deň upravovať jeho vlasy a výzor,“ dodal Delhommeau.

Vosková figurína teda putovala do depozitára múzea a podľa jeho hovorcu zatiaľ nie je jasné, za akých podmienok by sa mohla vrátiť do expozície, kde stála v spoločnosti prezidentov USA a Číny. Delhommeau naznačil, že zvažujú Putina nahradiť ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenskym, ktorý si podľa neho miesto v múzeu vďaka svojmu hrdinstvu rozhodne zaslúži.

Francúzi už skôr prejavili svoju podporu Ukrajine okrem masívnych pochodov napríklad aj postriekaním luxusnej nehnuteľnosti Putinovej bývalej manželky Ľudmily v južnom Francúzsku neďaleko Biarritzu nenávistnými heslami.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa