Dramatický návrat z dovolenky: Cestujúci čakali na let z tureckej Antalye do Košíc viac ako deväť hodín

2022-08-08 17:30:00 |   |    | 

Takmer 180 dovolenkárov čakalo na let z tureckej Antalye do Košíc viac ako deväť hodín. Dôvodom meškania bola technická porucha lietadla. Pre TASR to potvrdila vedúca oddelenia výpravne osôb košického letiska Lucia Kočišová.



Išlo o let tureckej spoločnosti Freebird Airlines. "Na letisku sme boli dve a pol hodiny pred odletom, ako by sa malo. Odlet bol naplánovaný na 16.30 h tamojšieho času, napokon sme odlietali okolo 2.00 h," povedal pre TASR Anton, ktorý bol jedným z dovolenkárov. Pôvodne bol prílet do Košíc naplánovaný na nedeľu (7. 8.) o 18.05 h, cestujúci napokon dorazili na košické letisko v pondelok o 3.16 h.

Podľa Antona sa počas čakania na letisku v Turecku dozvedeli, že majú dvakrát nárok na bezplatné menu v jednej z prevádzok rýchleho občerstvenia. "Bolo to síce férové, ale komunikácia už nebola úplne dotiahnutá. Asi niečo hlásili, ale nebolo veľmi rozumieť. Naši slovenskí spolucestujúci, ktorí sú zbehlejší v cestovaní, nám povedali, aby sme si išli vziať jedlo. Nebolo to tak, že by k nám zhromaždeným niekto oficiálne prišiel a oznámil nám to, nedozvedeli sa to všetci," povedal s tým, že napriek niekoľkohodinovému čakaniu brali cestujúci meškanie športovo a boli trpezliví, nepanovala medzi nimi zlá nálada.

Cestujúci podľa Kočišovej majú nárok na starostlivosť pri meškaní a neskôr na finančné odškodnenie podľa nariadenia európskeho parlamentu a rady (ES) č. 261/2004. Ako doplnila, veľa meškaní na chartrových odletoch neevidujú. "Túto letnú sezónu má problém viacero letísk v Európe, ale aj vo svete. Príčinou je nedostatok personálu. Takéto meškanie, ako bolo včera, teda z dôvodu technickej poruchy, je nepredvídateľné," doplnila.

Letecký dopravca podľa jej slov vždy urobí všetko pre to, aby svojich cestujúcich dopravil čo najskôr do plánovanej destinácie, ale hlavne bezpečne.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa