Čeľuste na Bahamách: Vysnená rodinná dovolenka na Bahamách sa zmenila na horor

2022-08-09 12:01:00 |   |    | 

Namiesto dovolenky snov peklo na zemi. Osemročného chlapca, ktorý spolu s rodičmi prázdninoval na Bahamách, napadli počas plávania v lagúne žraloky fúzaté. Našťastie sa ho sestre podarilo vytiahnuť na breh a prežil. Následky si však zrejme ponesie do konca života.



Bolo to ako scéna z filmu Čeľuste, bolo tam množstvo krvi,“ povedal pre britské médiá 44-ročný Michael Downer, ktorý vzal minulý týždeň manželku, syna Finleyho (8) a dcéry Lily (9) a Emily (12) na výlet po piatich bahamských ostrovoch. Počas zastávky v Compass Cay však takmer o jedno dieťa prišiel. Finley sa totiž pridal k skupine turistov, aby si zaplával v lagúne, kde žijú žraloky fúzaté. Odrazu ho však tri jedince obkľúčili a na bezbranného chlapca zaútočili.

Krvácajúceho Finleyho vytiahla na breh jeho o rok staršia sestra, situácia však vyzerala zúfalo. Chlapec silno krvácal a z nôh mu viseli kúsky mäsa. „Stále opakoval: ´Ocko, nechcem zomrieť. Nechcem ísť do neba,“ spomína Michael. Školáka ihneď previezli v golfovom vozíku do miestnej nemocnice a následne letecky do zariadenia v hlavnom meste Nassau, kde podstúpil trojhodinovú operáciu. Teraz sa už zotavuje v rodnom Ketteringu.

 

A British schoolboy on holiday in the Bahamas has been left with deep wounds to his legs after he was attacked by sharks, only to be saved from more serious injury by his sister.

Posted by Metro on Monday, August 8, 2022

 

Jeho otec Michael však apeluje aj na ostatných turistov, aby si dávali pozor a nezverovali svoju bezpečnosť výhradne do rúk turistických sprievodcov. Im údajne jeden z nich povedal, že žraloky nie sú nebezpečné. Operátor Exuma Escapes však vo svojom oficiálnom vyhlásení tvrdí, že rodina šla do lagúny bez sprievodcu a že toto miesto ani nie je súčasťou organizovaného výletu.

Pre žraloky fúzaté je typický pomaly pohyb nad morským dnom v teplých mäkkých tropických vodách. Väčšinou nie sú pre ľudí nebezpečné, dokážu však dorásť až do dĺžky vyše štyroch metrov a majú veľmi silné čeľuste s tisíckami drobných ostrých zubov, ktoré môžu použiť, ak na ne niekto stúpi.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa