V obľúbenej destinácii našli smrť traja mladí turisti: Neviditeľný zabijak, o ktorom sa nehovorí

2022-11-11 12:00:00 |   |    | 

Obrovská tragédia. Traja mladí Američania sa vybrali na oslavu Dňa mŕtvych v Mexico City, no domov sa už nevrátili. Všetkých našli v prenajatom byte mŕtvych bez známok násilia. Mexické úrady tento týždeň zverejnili, čo sympatických mladých ľudí zabilo.



Priatelia Kandace Florence (†28), Jordan Marshall (†28) a Courtez Hall (†33) navštívili Mexico City, aby oslávili Deň mŕtvych. V štvrti La Rosita si prostredníctvom služby Airbnb prenajali byt, z ktorého sa 30. októbra začal šíriť podivný zápach. Bezpečnostná služba v rezidenčnom komplexe zalarmovala úrady, trojicu mladých ľudí však už našla bez známok života. Podľa agentúry Reuters mexické úrady v stredu potvrdili, že príčinou ich úmrtia bola otrava oxidom uhoľnatým.

Oxid uhoľnatý (CO) je bezfarebný plyn bez chuti a zápachu, ktorý sa vytvára pri nedokonalom spaľovaní materiálov obsahujúcich uhlík, napríklad pri kúrení plynovými, naftovými alebo benzínovými ohrievačmiVytláča kyslík z červených krviniek, čo môže vyústiť do vážneho poškodenia viacerých orgánov. Príznaky otravy oxidom uhoľnatým môžu zahŕňať bolesti hlavy, dýchacie problémy, závraty, nevoľnosť, podráždenie očí, nosa a hrdla. V krajnom prípade môže byť inhalovanie tohto plynu smrteľné.

Zástupcovia Airbnb pre Bloomberg uviedli, že sa jedná o „strašnú tragédiu“ a sú pripravení spolupracovať s úradmi, konkrétne riešenia však neponúkli. Nejedná sa pritom o prvý prípad otravy oxidom uhoľnatým v Mexiku. Už pred štyrmi rokmi zomrela v meste San Miguel de Allende dvojica amerických dôchodcov, ktorí si tiež cez Airbnb prenajali byt, kde sa z vykurovacej jednotky uvoľňoval nebezpečný plyn. V byte chýbal jeho detektor.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa