Trenčiansky hrad patril čertom: Cez víkend turistov strašili krampusáci (VIDEO)

2022-11-14 09:30:00 |   |    | 

Zvedavosť, napätie, strach, ale aj smiech a uvoľnenie ponúklo v sobotu Trenčianske múzeum v Trenčíne na Trenčianskom hrade počas podujatia Nebo, peklo, krampus. Informovalo o tom múzeum na svojej webovej stránke.



 

Na návštevníkov hradu starších ako 12 rokov čakali špeciálne upravené zákutia hradu, v ktorých striehli krampusáci a krampusácke čarodejnice - čerti vo fantastických maskách. Tí navodili na hrade dokonale pekelnú a hrôzostrašnú atmosféru.

"Krampus je alpské strašidlo, ktoré sa objavuje predovšetkým okolo adventu. Je to staroveká tradícia, ktorá vznikla v rakúskych Alpách, odkiaľ sa postupne rozšírila do celého Rakúska a postupne aj do okolitých štátov, Nemecka, Slovinska, Maďarska, severného Talianska, Chorvátska, ale aj už do Českej a Slovenskej republiky," informovalo múzeum s tým, že podujatie pripravilo v spolupráci so skupinou Eligor Krampus z Mladej Boleslavy.

Podujatie bolo bez sprievodcu. Vstup bol v polhodinových intervaloch v čase od 16.00 do 19.00 h. "Záver prehliadky bol v znamení dobra, svetla a lásky, pretože dobro vždy víťazí nad zlom," doplnilo múzeum.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa