V chorvátskom Splite prijali novú vyhlášku: Za bežné činnosti vysoké pokuty!

2023-01-30 12:00:00 |   |    | 

Miestni obyvatelia a turisti sa už nebudú môcť prechádzať po uliciach chorvátskeho mesta Split iba v plavkách. Tamojšie úrady totiž prijali novú vyhlášku, na základe ktorej dostanú dovolenkári a miestni obyvatelia pokutu vo výške 150 eur, ak budú chodiť po meste bez trička alebo iba v bikinách. V nedeľu o tom informovala chorvátska tlačová agentúra HINA.



Nová vyhláška vstúpila do platnosti 1. januára a ľudia, ktorí porušia tieto predpisy, budú musieť zaplatiť spomínanú pokutu.

Pokutu v rovnakej výške 150 eur budú musieť zaplatiť aj tí ľudia, ktorí budú piť alkohol na verejných miestach. Pokuta sa bude udeľovať tiež za prechádzku so psom, ktorý nebude na vôdzke, a to približne 66 eur.

Svetoznáme letovisko Dubrovník zaviedlo podobné predpisy v roku 2020, predovšetkým pokuty pre ľudí, ktorí sa prechádzajú po starej, historickej časti mesta v plavkách.

Teraz nasleduje príklad Dubrovníka aj Split, jedno z hlavných turistických letovísk na chorvátskom pobreží Jadranského mora. Po meste už osadili značky, ktoré ukazujú, aké oblečenie nie je vhodné v uliciach.

Ak navyše do Chorvátska pocestujete autom, nezabudnite si overiť platnosť povinného zmluvného poistenia. Možno je to pre mnohých úplná banalita, ale predídete tak ďalším zbytočným pokutám. Poisťovniam sa už viackrát stalo, že klient zabudol na úhradu PZP a keď následne spôsobil v zahraničí škodu, bol z toho problém.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa