Ryanair spustil nábor zamestnancov na Ukrajine, očakáva návrat po vojne

2023-02-01 07:00:00 |   |    | 

Írska letecká spoločnosť Ryanair, najväčší nízkonákladový dopravca v Európe, si najíma značný počet ukrajinských pilotov a palubného personálu, aby bol pripravený vrátiť sa do krajiny po skončení vojny s Ruskom. Uviedol to v pondelok generálny riaditeľ Michael O'Leary. TASR o tom informuje na základe správy Reuters.



"Sme veľmi odhodlaní vrátiť sa na Ukrajinu hneď, ako to bude bezpečné," povedal O'Leary, ktorý v predvečer konfliktu zvažoval, že na Ukrajine umiestni až 20 lietadiel. "Najímame pomerne veľa ukrajinských pilotov a palubného personálu, aby sme mohli obnoviť svoje základne v krajine, keď to bude bezpečné," povedal O'Leary analytikom po zverejnení finančných výsledkov za 3. štvrťrok finančného roka 2022/23.

Ryanair vykázal za uplynulý štvrťrok (október až december) zisk po zdanení vo výške 211 miliónov eur, zatiaľ čo v rovnakom období predchádzajúceho roka mal stratu 96 miliónov eur pre cestovné obmedzenia spojené s ochorením COVID-19.

Írsky dopravca uviedol, že rezervácie leteniek na veľkonočné sviatky a na leto sú  "veľmi silné". "Rezervácie v tomto momente nevykazujú žiadne známky recesie," povedal finančný riaditeľ leteckej spoločnosti Neil Sorahan.

Ryanair zopakoval svoju prognózu zisku po zdanení za celý finančný rok, ktorý sa končí 31. marca 2023 v rozmedzí od 1,325 miliardy eur do 1,425 miliardy eur.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa