Slováci cestujú viac ako pred covidom: Toto je priemerná cena za dovolenku

2023-02-11 12:00:00 |   |    | 

Predaj zájazdov First Minute sa začal rozbiehať začiatkom roka, pričom dopyt po zájazdoch výrazne prekročil porovnateľné obdobie pred covidom. V porovnaní s januárom 2019 je dopyt po letnej dovolenke viac ako dvojnásobný a rastie výrazne rýchlejšie ako v susednej Českej republike.



"Na rozdiel od minulého roka klienti nechcú čakať s kúpou letných zájazdov. Tento trend je na Slovensku ešte výraznejší ako v susednej Českej republike. V Českej republike rastie dopyt v porovnaní s rokom 2019 približne o 15 %, na Slovensku je tempo viac ako dvojnásobné," hovorí Jan Bezděk, hovorca cestovnej kancelárie Fischer. First Minute okrem výrazných zliav a atraktívnych bonusov prináša zákazníkom aj široký výber destinácií, hotelov a špecifických typov izieb, ktoré sa vypredávajú so značným predstihom.

Záujem o cestovanie sa odráža aj v tom, koľko sú klienti ochotní minúť na dovolenku. Priemerná cena sa v súčasnosti pohybuje okolo 900 EUR, čo je približne o 10 % viac ako v roku 2019. „Z aktuálneho nákupného správania vyplýva, že Slováci uprednostňujú štyri až päť hviezdičkové hotely so stravovaním vo forme All inclusive, ubytovanie v rozmedzí od 8 - 12 dní počas letných prázdnin a v priemere sú ochotní zaplatiť 900 EUR na osobu,“ vysvetľuje Alica Šipošová, hovorkyňa cestovnej kancelárie Kartago Tours. Najžiadanejšou destináciou je v súčasnosti s veľkým náskokom Turecká riviéra, za ňou nasledujú Tunisko, egyptská Hurghada, Rodos a prvú päťku uzatvára Bulharsko.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa