Škandál s ubytovaním Airbnb: Mladé ženy našli v sprche skrytú kameru

2023-05-11 12:00:00 |   |    | 

Mimoriadne nepríjemnú skúsenosť s ubytovaním prostredníctvom platformy Airbnb opísali nedávno mladé ženy, ktoré si prenajali dom v kanadskom Vancouvri. Podľa ich tvrdení bola totiž v sprche ukrytá kamera.



Ako upozornil austrálsky portál 9Honey Travel, Kennedy Calwellová sa vybrala spolu so štrnástimi priateľkami osláviť 30. narodeniny jednej z nich do Vancouveru. Na túto príležitosť si prenajali dom cez Airbnb, kde však všetko nešlo podľa ich predstáv.

Istá členka skupiny totiž vyhlásila, že má pocit, akoby ich sledovali kamery. Podľa Caldwellovej ju všetci spočiatku považovali za paranoidnú, rozhodli sa však pre istotu preskúmať „každú sprchovú hlavicu, všetky obrazy rámov, kľučky“ a každé miesto, kde by mohla byť ukrytá kamera.

Zlá predtucha sa bohužiaľ naplnila. V kúpeľni totiž našli podozrivú elektrickú zásuvku a keď ju príborovým nožom odšraubovali, našli v nej maličkú kameru, „namierenú priamo na sprchu“. Caldwellová ju spolu s opisom celej nepríjemnej situácie ukázala na TikToku, kde má jej video už  vyše 6,5 milióna zhliadnutí.

Skupina kontaktovala aj miestnu políciu, ktorá údajne potvrdila prítomnosť hneď niekoľkých kamier. Všetci teraz čakajú na výsledky analýzy nahrávok. Caldwellová však v komentári pod svojim videom doplnila, že majitelia domu vraj o kamerách nič nevedeli, nehnuteľnosť ale prenajímali niekomu ďalšiemu. Niektorí z komentátorov videa podotkli, že snímacie zariadenie mohol do kúpeľne nainštalovať aj niektorý z bývalých hostí.

Na udalosť už reagovali aj zástupcovia platformy Airbnb. „Zakazujeme skryté kamery a tieto obvinenia vyšetrujeme,“ napísali v stanovisku a dodali, že klientke preplatili náklady za ubytovanie v plnej výške. Caldwellová však zdôrazňuje, aby ste si vždy v prenajotej izbe alebo byte skontrolovali všetky zásuvky. „A vždy počúvajte svojich paranoidných kamarátov.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa