Mladého plavca roztrhal žralok: Šokujúci DÔVOD útoku v Hurgade

2023-06-09 16:30:00 |   |    | 

Príjemný pobyt pri mori sa zmenil na horor. Do blízkosti pláže v egyptskej Hurgade včera priplával žralok tigrovaný a zabil mladého plavca (†23). Miestne médiá prišli so šokujúcim zdôvodnením.



Pobrežie Červeného mora je populárna turistická destinácia. Žraloky sa tam vyskytujú bežne, no len zriedka napádajú ľudí. Včera po 15. hodine však len niekoľko metrov od móla pláže hotela Dream Beach zahynul po útoku predátora mladý muž. Podľa ruských médií sa jedná o Vladimira Popova z Archangelskej oblasti, ktorý sa narodil v roku 1999. V Egypte nebol ako turista, ale sa tam spolu s otcom presťahoval pred niekoľkými mesiacmi.

 

Egyptský denník Al-Masry Al-Youm prišiel so šokujúcim zdôvodnením mladíkovej smrti. Podľa nemenovaného zdroja sa pod útok žraloka jednoznačne podpísalo nezodpovedné správanie miestnych obchodníkov s dobytkom, ktoré uhynuté zvieratá hádžu do mora. Tie potom lákajú aj žraloky, ktoré obvykle na ľudí neútočia. Egyptské úrady dočasne uzavreli pláže a zverejnili správu, že žraloka, ktorý včera zabil mladého Rusa, už odchytili.

 

Včerajšie nešťastie v Hurgade nebolo jediné. V júli minulého roka tam zomreli po útoku žraloka dve ženy. V roku 2018 sa obeťou žraloka stal český turista, v roku 2015 bol obeťou turista z Nemecka. V roku 2010 sa počas piatich dní odohralo päť útokov, ktoré si vyžiadali život nemeckého občana a zranili sa pri nich štyria zahraniční turisti.

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa