DOMA Letné hudobné festivaly (10)

2009-08-15 11:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - K slovenskému letu patria každoročne hudobné festivaly...



Tie si našli už pevné miesto v programe prázdninových mesiacov, predovšetkým si však našli stovky, lepšie povedané tisícky fanúšikov.

Primeranú pozornosť týmto open air podujatiam venujú aj domáci interpreti a skupiny, takže počas leta uvidíme to najlepšie čo doma máme, a to vo všetkých hudobných žánroch.

 

Čo vás ešte čaká v auguste:

 

Americká skupina Offspring bude headlinerom festivalu Terchovský budzogáň. Tretí ročník tohto stretnutia pravých rockerov a punkerov je naplánovaný na 14. a 15. august v amfiteátri nad Bôrami v Terchovej.

Ďalšími zatiaľ potvrdenými interpretmi Terchovského budzogáňa sú kapely Horkýže Slíže, HT, Kalijuge, Mad Frequency, Tichá domácnosť, Konflikt, nebude chýbať domáca formácia Arzén na čele so spevákom Jarom Gažom. Počas festivalu bude návštevníkom už od 13. augusta k dispozícii aj bezplatný stanový tábor pod amfiteátrom.

 

V rekreačnej oblasti Sninské rybníky neďaleko Sniny sa v dňoch 14. a 15. augusta uskutoční už po siedmy raz festival s názvom Rock pod Sninským kameňom. V hudobnej ponuke bude rock, punk, metal aj retro v podaní domácich a zahraničných interpretrov.

Program prvého dňa začínajú domáce formácie Hostel, Nemezus, My Way, Vandali a Le Ra. Po nich prídu dve kapely z Českej republiky, Interitus a Kreyson, ktorých vystrieda terchovský Arzén. Headlinermi prvého večera sú Katka Knechtová so skupinou a anglická formácia Sweet.

Headlinerom druhého večera bude fínska metalová skupina Lordi, ktorá vyhrala 51. ročník piesňovej súťaže Veľká cena Eurovízie 20. mája 2006 v Aténach so skladbou Hard Rock Hallelujah.

 

Hudobný festival Orange Music Summer Orava sa bude konať 21. a 22. augusta 2009 v Námestove na mestskej pláži pri Oravskej priehrade.

Na festivale vystúpia rovnaké kapely a skupiny ako na predchádzajúcich hudobných festivaloch Orange Music Summer na Domaši, Ružinej a na Duchonke (Desmod, IMT Smile, Horkýže Slíže, česká kapela Kryštof, Para, Tublatanka, Polemic, Zuzana Smatanová, Katka Knechtová a ďalší).

 

Fun Radio Dohoda sa uskutoční 15. augusta 2009 v Aquacity v Poprade.

Okrem obľúbených moderátorov Fun Rádia sa na pódiu predstaví slovenská hudobná špička (IMT Smile, Horkýže Slíže, Puding Pani Elvisovej, Hex, Helenine oči, Robo Šimko a Massriot, DJ Milan Lieskovsky a ďalší).

 

Hajdukfest 2009 bude prebiehať v dňoch 21. augusta 2009 až 22. augusta 2009 v Levoči.

Festival ponúkne návštevníkom okrem hudby bohatý výber rôznych umeleckých workshopov, možnosť prednesu vlastnej literárnej tvorby, vernisáže, pestrý detský program, športové aktivity, možnosť vypočuť si zaujímavé životné príbehy a iné.

Na festivale vystúpia Komajota, Adam Ďurica, Christallinus, Raindown, Plastic Swans, TUČNOLiST, Sunlips, Good Fancy, Saleziáni, The Elements a ďalší.

 

Jedinečný letný festival s originálnou atmosférou a vychytávkami sa uskutoční 21. augusta 2009 a 22. augusta 2009 na kúpalisku v Modre.

Festival ponúkne klimatizovaný stan, plavecký bazén, kino, cukráreň a kaviareň, kúzelnú čajovňu a k tomu kopec skvelých kapiel ako sú Horkýže slíže, Vypsaná fixa, Čechomor, Polemic, Zóna A, Dorota Nvotova a ďalší.

 

 

Zdroj/autor: tasr, festivaly, drom


 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa