S mestskou kartou môžete lacnejšie cestovať, ale navštíviť aj múzeá!

2011-01-25 10:05:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Obyvatelia Bratislavy, ktorí sú v hlavnom meste prihlásení na trvalý pobyt, môžu od januára 2011 získať Bratislavskú mestskú kartu.



Mestskú kartu môžu využiť pri nákupe tovarov, služieb so špeciálnymi zľavami, je možné ju použiť pri medzinárodnom platobnom styku alebo aj ako knižničný preukaz či elektronickú vstupenku.

Karta môže slúžiť i ako predplatený cestovný lístok, tzv. "električenka" v mestskej hromadnej doprave, pričom jej držiteľ získa 10-percentnú zľavu z ceny predplatného cestovného.

Mestská karta prináša jej držiteľovi 20-percentné zľavy zo vstupného do zariadení, ktoré sú v správe hlavného mesta. Ide napríklad o vstupné do zoologickej záhrady, galérie či mestského múzea, ale tiež na plaváreň na Pasienkoch či letné mestské kúpaliská.

Do projektu je zapojené aj Bratislavské kultúrne a informačné stredisko, ktoré bude poskytovať zľavy na vybrané kultúrne a spoločenské podujatia.

Bratislavská karta používa okrem iného bezkontaktnú technológiu PayPass, ktorá je náhradou platby v hotovosti, transakcia trvá menej ako päť sekúnd a pri platbe nie je potrebné kartu vkladať do terminálu, ani zadávať PIN.

Jednotliví držitelia môžu kartu používať od polovice januára tohto roka.

 

 

Kontakt:
Bratislavská mestská karta
Primaciálne námestie č. 1
814 99 Bratislava
Tel.: +421 2 593 561 11
E-mail:
karta@bratislava.sk
Web: www.karta.bratislava.sk

 

Zdroj/autor: tasr, kartabratislava, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: kartabratislava.sk

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa