Aj tento rok preskúmajte naše Veľhory. Využite pritom zľavovú zážitkovú kartu Tatry Card

2015-05-18 16:30:00 |   |    | 

Pomaly sa nám rozbieha sezóna a aj slovenský turizmus sa pomaly prebúdza. Stále častejšie sú podujatia, hotelieri vytiahli esá z rukávov a všetci sa snažia, aby prilákali návštevníkom a ponúkli im to najlepšie. Samozrejme nemôžeme porovnávať služby so svetovými turistickými destináciami, ale aj tak na Slovensku nájdeme dostatok poctivých podnikateľov, ktorí chcú, aby sa turistom u nás páčilo a odniesli si krásne spomienky. A nehovoríme len o cestovateľoch zo zahraničia. Ešte stále je veľa Slovákov, ktorí ani nevedia čo doma máme. Pred dovolenkou v zahraničí preto aspoň na pár dní vyskúšajte regióny Slovenska a isto budete milo prekvapení.



 

Letná sezóna

 

Asi najväčšou slovenskou atrakciou sú stále Vysoké Tatry. V lete sú ideálnym miestom, kde stráviť voľné dni. Kedysi sa sem chodievalo na rôzne liečebné procedúry a niet sa čomu čudovať. Zdravý horský vzduch a pohyb spravia dobre každému. Asi preto sem ešte stále pravidelne chodia množstvá turistov. Veľa Slovákov si myslí, že Tatry sú predražené. Ako inak sa s tým dá len súhlasiť, no kto chce, ten si chodníček nájde (a nie len ten turistický). Ubytovne, ubytovanie v apartmánoch a pre odvážnejších sa istotne nájdu aj alternatívnejšie cesty, ako napríklad rôzne stránky, kde sa ponúka ubytovanie vo vlastnom dome a iné. Jednoducho to šlo kedysi a s dnešnými vymoženosťami, ako Internet a aplikácie, si vybavíte príjemnú dovolenku na domácej pôde.

Pozrite si tiež VIDEO: Ako vieme prezentovať to čo doma máme? V Tatrách sa rozbieha nová kampaň

 

Výhody

 

Aj toto leto na trh príde už známa Tatry Card. Ide o produkt, ktorý vám umožní využívať rôzne zľavy v rámci regiónu. Získať ju budete môcť už od 30. mája a to za veľmi jednoduchých podmienok. Stačí sa ubytovať aspoň na jednu noc v niektorom z partnerských zariadení a zaplatiť poplatok 3 eurá. Následne vám na recepcii vystavia túto kartu oprávňujúcu napríklad na bezplatné používanie tatranských železníc (električka a zubačka) a horské poistenie. Okrem toho získate napríklad aj zľavy na rôzne atrakcie (bicykle, segwaye), do aquaparku, na zaujímavé lekcie (Nordic walking), do wellness svetov, reštaurácií a omnoho viac.

 

Horské chodníky

 

Na otvorenie horských chodníkov si ešte tak mesiac budeme musieť počkať. K oficiálnemu otvoreniu dôjde počas víkendu od 12. do 15. júna. V piatok sa začne odomknutím vôd Štrbského plesa, v sobotu bude Stretnutie pri Kyselke a od 19:00 sa začne Tatranské kultúrne leto za sprievodu hudby z akordeónu a v nedeľu sa slávnostne otvoria tatranské turistické chodníky. Na programe je pripravený Tatranský Juniáles s atrakciami pre deti a hudobnými vystúpeniami.

Mohlo by vás zaujímať: Príbeh Tatranských chát pokračuje

 

Kde hľadať a kam sa vybrať

 

Pre slabší rozvoj cestovného ruchu na Slovensku ani my sami nevieme, kam by sme doma zašli. Pritom máme prekrásne hory, lesy, hrady, mestá, ktoré navyše ponúkajú zaujímavé podujatia. Ak teda ešte stále neviete kam by ste šli a tento rok vás vysokohorská turistika jednoducho neláka, skúste preskúmať naše stránky, kde píšeme o rôznych oblastiach a ich zaujímavostiach. Pravidelne tu nájdete aj tipy na víkendové podujatia, čiže si výlet naplánujete napríklad aj s návštevou festivalu. Komu sa ešte stále bude máliť, na stránkach slovakia.travel nájdete ďalšie tipy.

Zdroj/autor: TASR, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa