Rozsutec, ako ho nepoznáte: Nádherné video odhaľuje dokonalosť slovenskej prírody

2016-06-28 12:00:00 |   |    | 

Extrémne výkyvy počasia, zlyhávanie techniky aj vlastného tela – s tým všetkým sa musel popasovať slovenský fotograf Majo Chudý pri tvorbe časozberného videa o Národnej prírodnej rezervácii Rozsutec. Všetka námaha však stála za to - výsledkom je dokonalá esencia toho najlepšieho, čo v našej prírode nájdete.



 

Rodák z Vinohradov nad Váhom (okr. Galanta) Majo Chudý zvečňuje krásy našej prírody už niekoľko rokov. Na konte má viacero časozberných videí, ktoré sa stretli s nadšením verejnosti. My sme vám už predstavili krásy slovenských národných parkov aj kvinutie kvetov.

Začiatkom roka začal Majo zbierať materiál na zimné video o Jánošíkových dierach. Čakanie na sneh si krátil fotografovaním okolia, ktoré ho nakoniec očarilo snáď ešte viac. Nebolo to však jednoduché, od januára do marca vie dať počasie v horách človeku aj technike riadne zabrať.

Brodiť sa snehom pri -20°C bol ten príjemnejší zážitok, no neobišiel ma ani dážď a silný vietor. Technika pod námrazou občas zlyhávala, ale niekedy to zvládla lepšie ako ja. Omrznuté prsty na nohách aj rukách, prechladnutie a krátka PN-ka boli tiež súčasťou tvorby. Počas jedného dna som zažil blato a dážď v dolinách, brodenie v metrových závejoch, mráz a silný vietor vo vyšších polohách a oblačnosť s viditeľnosťou na 5 metrov pod vrcholom Veľkého Rozsutca,“ približuje autor proces tvorby.

Všetka námaha však stála za to - výsledkom je nádherné video, ktoré chytí za srdce aj vás.

 

ROZSUTEC from Majo Chudý.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto a
Video: vimeo.com/Majo Chudý
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
4.9/5 (22 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa