Adrenalín v Tatrách: 10 aktivít, ktoré dajú zimnej dovolenke poriadnu šťavu

2018-01-09 00:00:01 |   |    | 

Zimné obdobie si väčšina z nás spája s klasickými aktivitami ako lyžovanie, snowboarding, bežkovanie či sánky. V súčasnosti už pritom lyžiarske strediská ponúkajú aj rôzne iné možnosti zábavy. Niektoré môžu byť len doplnkom ku klasickým športom, iné vás opantajú na celý pobyt. Ani v jednom prípade však na ne s veľkou pravdepodobnosťou len tak nezabudnete.



 

SNEŽNICE

Stále populárnejšie sú túry na snežniciach, ktoré vás udržia nad hlbokým snehom. Vďaka tomu sa dostanete aj tam, kde nie je prešliapaný chodník. Snežnice si môžete požičať na viacerých miestach, alebo sa zúčastniť organizovaného výletu.

 

LET VRTUĽNÍKOM

Ak si chcete vychutnať pohľad na naše veľhory z vtáčej perspektívy, skúste vyhliadkový let vrtuľníkom. Prelet priamo ponad štíty síce nie je možný (lietať sa dá len po Cestu slobody, teda cestný okruh okolo vysokých Tatier), aj tak na ten nádherný výhľad len tak nezabudnete.

 

SNEŽNÉ SKÚTRE

Jedným z najadrenalínovejších zimných zážitkov je jazda na snežnom skútri. K dispozícii bývajú trate s rôznou náročnosťou, preto si na svoje prídu rodiny s deťmi aj skutoční odvážlivci.

 

PSIE ZÁPRAHY

Päť centimetrov snehu, aby sa to kĺzalo, teplota pod nulou, pretože vyššie teploty nerobia psom dobre, a zvyšných 60 eur. Len to treba k tomu, aby ste si mohli vyskúšať jazdu zasneženou krajinou s týmito majestátnymi zvieratami.

 

JAZDA NA NAFUKOVADLÁCH

Ak vás už klasické sánky nudia, v areáli Fan Parku Štrbské Pleso sa môžete dolu svahom spustiť aj na kolese (snowtube), veľkých vakoch (snowbag) či raftovom člne (snowraft).

 

SKIJORING

Zatiaľ nie veľmi známy je tzv. skijoring, čo je vlastne ťahanie lyžiara za koňom po zasneženej lúke. „V tomto prípade musí byť lyžiar zdatný, nemôže to byť začiatočník,“ upozorňuje Erik Ševčík z agentúry, ktorá takýto zážitok ponúka.

 

SNOWZORBING

Podľa autora zorbingu, teda obľúbenej adrenalínovej jazdy dolu kopcom vo vnútri obrej gule, sa zo 100 000 odvážlivcov nepovracal ani jeden. Jeho slová si môžete overiť aj v zimnej verzii tejto zábavky.

 

CESTA RATRAKOM ZA LUXUSNOU VEČEROU

Pod názvom Tatranská večera zážitkov sa ukrýva skutočne výnimočný program. Najskôr sa ratrakom vyveziete do nadmorskej výšky 1670 m n. m., kde vás už čaká 5-chodové menu pri teplom krbe a sviečkach.

 

FUNTOOLS

Snowbike a snowscoot, to sú dve atrakcie, ktoré zvládnu aj nelyžiari. Konštrukciu, ktorá pripomína bicykel, riadia pomocou kormidla. Alternatívou je aj skifox, ktorý sa ovláda zapretými nohami.

 

SPANIE V IGLU

S popradskou zážitkovou agentúrou si môžete vyskúšať aj spanie v iglu. Pôjdete ku kraju lesa, mimo chráneného územia, kde si spoločne s inštruktorom postavíte kupolu zo snehu, pod ktorú vojdú zvyčajne dvaja ľudia. Po jednoduchej večeri strávite noc v spacáku ako skutoční dobrodruhovia.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Ilustračné
Foto: Thinkstock, Profimedia
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 19. marec. 2024. Meniny má Jozef.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa