Slovenský vodohospodársky podnik chce skultúrniť polostrov Krym

2022-05-25 07:00:00 |   |    | 

Lukratívnu lokalitu polostrova Krym na vodnej nádrži Domaša chce Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) skultúrniť a zatraktívniť. Aktuálne vyzýva majiteľov karavanov stojacich v tamojšom kempe na uzatvorenie zmlúv o nájme. Keď tak neurobia do 15. mája, vodohospodári sú pripravení karavany z pozemku vypratať, potvrdil pre TASR hovorca SVP Marián Bocák.



"Po osobnej návšteve vedenia SVP na polostrove Krym máme za to, že túto lukratívnu časť pobrežných pozemkov je potrebné skultúrniť a dostať do 21. storočia," uviedol, pričom situáciu v lokalite označil za dlhodobo neriešenú.

Nové využitie rekreačnej oblasti pre širokú verejnosť by SVP podľa Bocáka rád videl na budúcoročnú letnú turistickú sezónu. V súčasnosti majú vodohospodári analyzovať rôzne možnosti jej správy a zveľadenia. "Jedna z možností je verejná obchodná súťaž, respektíve verejný výber na budúceho prevádzkovateľa," priblížil.

Okrem urovnania nájomných vzťahov s majiteľmi karavanov rieši SVP v súčasnosti aj vyrovnanie vzťahov s obcou Nová Kelča vo Vranovskom okrese, ktorá na polostrove vlastní objekty bufetu a sociálnych zariadení. Keďže ich chce zlikvidovať, požiadal obec o vyčíslenie hodnoty majetku.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa