Na Slovensku vyrastie krytá lyžiarska hala: FOTO projektu, ktorý nemá konkurenciu

2023-02-03 13:30:00 |   |    | 

Doteraz sa nám celoročné lyžovanie v krytej hale spájalo zrejme s exotickým Dubajom. Už onedlho však bude takýto luxus realitou aj na Slovensku. V Galante onedlho začnú s výstavbou projektu Sport Park a nám sa podarilo získať vizualizácie jeho definitívnej podoby!



 

Sport Park International je unikátny športový projekt, aký nemá v Európe obdobu. Jeho cieľom je rozvoj a propagácia športu na medzinárodnej úrovni a na tieto účely bude slúžiť centrálny blok s ubytovacími, školiacimi a rehabilitačnými priestormi a najmä množstvo športovísk.

Na ploche 33,5 hektára bude krytá futbalová hala a desať vonkajších futbalových ihrísk, areál plaveckých športov s rôznymi bazénmi a skokanskými mostíkmi, lyžiarsky areálhokejová hala s dvomi hracími plochami (jedna európskych rozmerov, druhá rozmerov NHL) a hľadiskom pre vyše tri a pol tisíca divákov.

Výstavba rozsiahleho areálu v Galante, ktorú si investor vybral kvôli výhodnej polohe a dostupnosti, bude prebiehať v troch etapách. Ako prvý vyrastie centrálny blok a futbalové športoviská, ktoré by mohli slúžiť na tréningy a zázemie už počas Majstrovstiev Európy do 21 rokov, ktoré bude Slovensko hostiť v roku 2025.

Areál zimných športov je naplánovaný v rámci druhej etapy, s ktorou sa začne v roku 2025 a dokončená by mala byť o dva roky neskôr. Jeho súčasťou bude biatlonový štadión so strelnicami, 12 metrov široký tunel určený pre bežkárov aj lyžiarska hala na celoročné rekreačné lyžovanie.

Svah bude mať dĺžku 750 a priemernú šírku 120 metrov a na jeho vrchol lyžiarov vyvezie štvormiestna sedačková lanovka. Súčasťou vrcholovej stanice bude aj reštaurácia s panoramatickým výhľadom na celý areál Sport Parku International.

Autor architektonického návrhu: Ing. arch. Ján Veselovský, PROARCH, s.r.o. Poprad

Vizualizácie: Ing. Martin Kaľavský, Ing. Pavol Kaleja, PhD. – VIZUALIZAČKY, s.r.o. Košice

 

Autor: © Zoznam/ako

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa