Zima v Štajersku: spodné prádlo v štýle retro či fascinujúci ľadový palác

2012-10-31 15:30:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Štajersko je jedna zo spolkových krajín Rakúska. Tento región ponúka jedinečnú a bohatú dovolenku na zážitky nielen v lete, ale aj v zime. Nadchádzajúca zimná sezóna sa tak ponesie v znamení majstrovstiev sveta a tzv. navrátilcov k lyžovaniu.



Vitajte v Hochsteiermarku!

Lyžiarske strediská regiónu Hochsteiermark, ležiace približne hodinu od Viedne a Grazu, sú ideálne nielen pre skvelých lyžiarov, ale aj pre začiatočníkov, rodiny s deťmi či tzv. navrátilcov - ľudí, ktorí sa po rokoch k lyžovaniu opätovne vracajú.

Pre nich sú pripravené aj špeciálne balíky, ktoré zahŕňajú osobnú starostlivosť lyžiarskej školy, permanentku, nocľah a stravu. Tak si lyžiari začiatočníci môžu zas a znova po dlhom čase vychutnať bezstresovú a pokojnú jazdu na lyžiach.

Región Hochsteiermark je okrem výborných podmienok na zjazdovkách, moderných lanoviek a vlekov vybavený aj ďalšími možnosťami na trávenie času na svahu či mimo neho. K dispozícii je napríklad päť bežkárskych tratí, trasy na zimnú turistiku alebo turistiku so snežnicami, sánkárske dráhy či možnosť zahrať si curling.

A komu by to nestačilo, nech sa vyberie do Mürzzuschlagu, kde čaká najväčšie múzeum zimného športu na svete - aj s extra prezentáciami od lyžiarskeho oblečenia až po „horúce spodné prádlo v štýle retro“.

 

Ramsau am Dachstein

Na ľadovci Dachstein nájdete všetko to, po čom vaše srdce túži. Milovníci zimných športov si tu skutočne prídu na svoje, veď kto by nebol bez seba z niekoľko kilometrov dlhých zjazdoviek, 220 km bežkárskej dráhy, 70 vlekov a lanoviek či zo svahu so 45 stupňovým sklonom pre freeride lyžovanie.

Pre malé ratolesti sú pripravené detské lyžiarske terény, nočné sánkovanie i jazda zasneženou krajinou na saniach s konským záprahom. Tí, ktorí majú v obľube adrenalín, si môžu vyskúšať tandemový paragliding alebo si vytancovať pár figúr na korčuliarskej dráhe.

V regióne si navyše užijete aj wellness, oddych na kúpalisku Badeparadies, dobré jedlo, kopec zábavy s večermi s ľudovou hudbou a zvykmi a ďalšie voľnočasové aktivity.

 

Zdroj/autor: Jana Rujáková, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.5/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa