Skvelá lyžovačka na skok od nás: 8 tipov na zimu s rodinou

2016-11-18 00:00:01 |   |    | 

Len tri hodiny od Bratislavy sa nachádza deväť rakúskych stredísk, ktoré sú ideálnou dovolenkou destináciou pre rodiny. Každé z nich ponúka výborné snehové podmienky, skvelé služby a pre rodiny s deťmi aj špeciálne ponuky. Je najvyšší čas plánovať zimné prázdniny, čo tak potešiť celú rodinu výbornou lyžovačkou?



 

Osem rakúskych lyžiarskych stredísk spolu s TOP destináciou, Schnalstalským ľadovcom v južnom Tirolsku sa združilo pod názvom www.skisport.com. Každé z nich je ideálnou dovolenkovou destináciou pre rodiny a všetky ponúkajú špeciálne paušálne ponuky, šité na mieru pre rodičov s deťmi. Deti do 10 rokov (ročník 2007) v sprievode jedného z rodičov s platným lyžiarskym lístkom majú lyžiarsku kartu SnehuliakSchneemankarte – iba za 3 eurá na deň (potrebný dôkaz o rodinnej príslušnosti).

 

Hochkar

Toto najvyššie položené lyžiarske stredisko Dolného Rakúska je známe svojou legendárnou zárukou dobrých snehových podmienok. Vo vzdialenosti len 240 km od Bratislavy  nájdete 9 moderných vlekov a lanoviek, 19 km zjazdoviek, snowpark a nádhernú krajinu s panorámou, ktorá je pre Dolné Rakúsko naozaj jedinečná! Hochkar funguje ako freeride centrum a tréningové miesto rakúskych lyžiarov – účastníkov svetových pohárov, v ktorom sa zrodili hviezdy ako Thomas Sykora, Andreas Buder a Kathrin Zettel.

 

Lackenhof am Ötscher

Stredisko so širokým spektrom ponúk pre celú rodinu Lackenhof am Ötscher sa nachádza len 220 km od Bratislavy. Pre najmenších ponúka Sunny Kids Park s pásovým vlekom, pre väčších je k dispozícii snowpark pre lyžiarskych a snowboardových freestylerov. Vďaka 9 lanovkám a 19 kilometrom zjazdoviek so všetkými úrovňami náročnosti si tu vhodný svah nájde každý lyžiar. V pôvodných apré ski chatách môžu nechať hostia svoju peknú lyžovačku doznieť v príjemnej atmosfére pri kulinárskej ochutnávke miestnych špecialít.

 

Hochficht

Lyžiarsky región Hochficht sa nachádza v rozprávkovej zimnej scenérii na trojmedzí Rakúska, Nemecka a Česka. Hojdačka cez tri vrchy je ľahko dostupná a svojou perfektne zladenou infraštruktúrou uľahčuje svojim hosťom lyžovanie. Rozmaznávajú ich tu krátke prechody od parkoviska k vlekom, výškovo nastaviteľné pomôcky na nasadnutie a nový detský svet priamo vedľa lyžiarskej arény s najlepšou kuchyňou. V najväčšom rakúskom lyžiarskom stredisku mimo Álp si na rozmanitých svahoch, vo funparkoch a na cross trati nájdu výzvy aj ambiciózni lyžiari. Stredisko Hochficht ponúka 10 lanoviek a vlekov a okolo 20 km zjazdoviek.

 

Kasberg

V strede Horného Rakúska, v Grünau, leží Kasberg, lyžiarske stredisko pre rodiny prispôsobené pre začiatočníkov a pokročilých lyžiarov s rozsiahlym freestyle parkom. Lyžiarsky región je vybavený 10 vlekmi a lanovkami a má 21 km zjazdoviek. Početné chaty pozývajú na príjemnú chvíľku oddychu. Lyžiarska škola Grünau patrí podľa štúdie k najobľúbenejším lyžiarskym školám v Rakúsku.

 

Hinterstoder a Wurzeralm

Lyžiarsky región Hinterstoder-Wurzeralm leží pred dychvyrážajúcou kulisou pohoria Totes Gebirge („Mŕtve hory“), resp. vrchu Warscheneck a je dobre dostupný z diaľnice Pyhrn alebo verejnými dopravnými prostriedkami.

V stredisku Hinterstoder nájdete jedinú hornorakúsku lyžiarsku oblasť, ktorá hostila svetový pohár. Siaha do výšky 2000 metrov nad morom, a tak zimným športovcom ponúka zvlášť vysokú záruku dobrých snehových podmienok na svahoch s celkovou dĺžkou až 40 km. Na svoje si tu prídu tak športoví lyžiari hľadajúci výzvy – napr. na pretekárskej trati Hannesa Trinkla, ako aj rodiny, ktoré túžia po zábave a rozmanitosti na mnohých „modrých“ trasách.

Oblasť Wurzeralm ponúka na 22 kilometroch zjazdoviek pohodovú lyžovačku s nádherným výhľadom na okolité hory. Najrýchlejšia pozemná lanovka na svete vyvezie hostí k vrcholnej stanici Wurzeralm za rekordný čas. Tam na nich čaká Sunny Kids Park pre deti, nádherné zjazdy a tradičné chaty.

 

HochKössen

HochKössen sa nachádza v jednom z tirolských regiónov s najbohatšou snehovou nádielkou, v regióne Kaiserwinkl. Tu leží „Action Hill“ s vynikajúco upravenými svahmi pre lyžiarov všetkých úrovní, Sunny Kids Park pre najmenších a vynikajúca gastronomická ponuka s nenapodobniteľnou panorámou pohoria Kaisergebirge. V profesionálne vedenom pretekárskom a tréningovom centre HochKössen na vás čaká optimálna starostlivosť. K dispozícii tu máte 11 lanoviek a vlekov a celkovo 22 kilometrov zjazdoviek, resp. 51 ha lyžiarskej plochy.

 

Grossglockner/Heiligenblut

Nádherné lyžiarske stredisko v regióne pod Großglocknerom ponúka 12 lanoviek a vlekov, 55 km (spádová priamka 31,1 km) veľkoryso rozmiestnených svahov pre všetky lyžiarske úrovne, freeride arénu s rozlohou 15 km2 a značkované lyžiarske trasy pre ambicióznych zimných športovcov. Vysoká poloha a moderné zasnežovacie zariadenia sú až do jari zárukou dobrých snehových podmienok. Užite si jedinečný výhľad na najvyšší vrch Rakúska, Großglockner (3 798 m), a ďalších 40 trojtisícoviek. Pekné reštaurácie a útulné lyžiarske chaty pozývajú na chvíľku oddychu a premieňajú lyžovačku v Heiligenblute na nezabudnuteľný zážitok.

 

Ľadovec Schnalstaler Gletscher v Južnom Tirolsku

Ľadovcové lyžiarske stredisko siaha až do výšky 3 250 metrov nad morom a aktívnym dovolenkárom ponúka všetko, vďaka čomu je zimná dovolenka v Južnom Tirolsku zážitkom: od vysokohorskej kulisy v Ötztalských Alpách, obkolesenej rozmanitými strediskami zimných športov so širokou ponukou pre rodiny až po prvotriedne ubytovanie a špičkovú gastronómiu. Od údolnej stanice sa nadšenci zimných športov lanovkou pohodlne za niekoľko minút dostanú na ľadovec Schnalstaler Gletscher. Tam, kde trénujú aj mnohé národné tímy, môžu lyžiari na svahoch vyskúšať všetky stupne náročnosti, vrátane 8-kilometrového zjazdu do údolia.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: dromedar.sk
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
3.5/5 (6 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 16. apríl. 2024. Meniny má Dana, Danica.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa