Lyžovačka v spoločnosti celebrít: Toto sú najvychytenejšie strediská na svete

2017-10-25 00:00:01 |   |    | 

Dôvodov, prečo si vybrať vaše cieľové dovolenkové destinácie, môže byť niekoľko. A medzi nimi sa môže nachádzať aj podmienka, že by ste si chceli oddýchnuť alebo v prípade zimnej cesty zalyžovať na miestach, kam chodievajú aj celebrity. Zatiaľ čo pre niektorých je to známka prestíže, aby sa tým mohli pochváliť pred svojimi známymi, iných trápi len zvedavosť a túžba stretnúť niekoho známeho, s ktorým by mali spoločnú fotografiu a požiadali by ho o autogram. Najväčšiu šancu máte v týchto strediskách.



 

Verbier, Švajčiarsko

Švajčiarsko sa v zime mení na krásnu rozprávkovú krajinu so snehovou prikrývkou. Ich zimné strediská majú vo svete veľmi dobré meno a okrem kvalitných zjazdoviek ponúkajú hlavne výborné služby v oblasti hotelierstva, stravovania a doplnkových služieb. Na tie sa nechala zlákať aj kráľovná popu Madonna, ktorá už stihla navštíviť Švajčiarsko spolu s kompletnou rodinkou i túto sezónu. Taktiež tam máte šancu stretnúť veľa hviezd z oblasti športu, keď tam často dovolenkujú najmä pretekári F1.

 

Meribel, Francúzsko

Dôležitým kritériom celebrít je aj kúsok súkromia, ktoré im má ponúknuť ich dovolenkové miesto. Presne to získajú vo francúzskom Meribel, ktoré je ukryté v údolí uprostred nádherných hôr. Viacerým prominentom sa tam páčilo natoľko, že sa tam rozhodli po čase kúpiť aj súkromné vily. V okolí svahov sa preto nachádza niekoľko luxusných chát, ktoré patria napríklad herečke Emma Watson alebo speváčke Sophie Ellis-Bextor. O kvalite tohto rezortu svedčí aj fakt, že si tam párkrát boli oddýchnuť aj členovia monarchie. Princ William sa tam naposledy vybral s celou svojou rodinkou, keď si spoločne užili prázdniny ďalej od svetiel kamier a bleskov fotoaparátov.

 

St. Moritz, Švajčiarsko

Top pozíciu medzi zimnými strediskami má nepochybne švajčiarsky St. Moritz. Tomu sú pravdaže prispôsobené aj jeho ceny, keďže v ich hoteloch si podávajú kľučky tie najprestížnejšie mená zo šoubiznisu, politiky a biznisu. Ak si chcete dopriať dovolenku v týchto končinách, môžete sa ubytovať v menších penziónoch vzdialených do 20 kilometrov od centra strediska, kde sú ceny podstatne prijateľnejšie. Najideálnejšie obdobie je počas svetového pohára v konskom póle a taktiež počas novoročného týždňa, keď denne na súkromné letisko priletí aj dvadsať lietadiel s luxusnou posádkou. A koho môžete v St. Moritz stretnúť? Napríklad Robbieho Williamsa, Roberta De Nira, Naomi Campbell, George Clooneyho a v minulosti bolo stredisko obľúbené aj u Charlieho Chaplina alebo Alfreda Hitchcocka.

 

Aspen, USA

Kým európska smotánka smeruje do Švajčiarska a Francúzska, tá americká miluje Aspen. Celý Hollywood berie zimnú dovolenku v tomto stredisku ako povinnú zastávku. Napriek veľkému tlaku na kvalitné služby chcú ponechať tomuto rezortu čo najviac autentickosti. Radšej sa špecializujú na ubytovanie v súkromných luxusných chatách, ktoré do tohto prostredia zapadajú lepšie ako veľké hotely. Aspen milujú napríklad Beyoncé s manželom Jay-Z, Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jones, Kate Hudson alebo Mel Gibson. Jednotlivé zjazdovky sú úzko prepojené pomocou kabínkovej lanovky a k dispozícii máte tiež skibus, ktorý poskytuje aj prepravu priamo z hotelov.

 

Jackson Hole, USA

 

Nenápadné stredisko ponúka jedno zaujímavé miesto, ktoré nevynechá žiadna celebrita. Pred rokmi tam vybudovali rozsiahlu chatu Spring Creek Ranch, ktorá bola naprojektovaná tak, aby odhalila všetky krásy zimnej krajiny. Hlavná spoločenská miestnosť má z troch strán veľké sklenené okná, ktoré odhaľujú pohľad na celé okolie. Zatiaľ čo vy sedíte v teple pri krbe, môžete sa kochať pohľadom na zasnežené kopce. Takejto lákavej ponuke neodolali ani Uma Thurman, Jim Carey či Sandra Bullock.

 

Banff, Kanada

Staršia generácia amerických hercov nedá dopustiť na Kanadu. Pre nich je pohľad na divokú prírodu viac ako najvyšší luxus, ktorý im ponúkajú iné rezorty. Sunshine Village v národnom parku Banff je jedným z najlepších miest, kde môžete stretnúť viacerých hercov. Navyše tam často smerujú aj celé filmové štáby, ktoré tam s obľubou točia potrebné scény. Vidieť tam môžete napríklad Pierca Brosnana, Aleca Baldwina alebo Susan Sarandon.

 

Courchevel, Francúzsko

Tam, kde sa snúbi noblesa s eleganciou, nesmú chýbať ani manželia Beckhamovci. Stredisko Courchevel 1850 je postavené na silných základoch tradičného hotelierstva. I kvôli tomu sa teší veľkej obľube hlavne u anglickej klientely. Často tam dovolenkujú aj politické špičky a vy si tam môžete vďaka tomu užiť najmä vynikajúce gastronomické služby a wellness hotely.

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Thinkstock
Zdroj: david / ako

Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa