6 tipov na najlepšiu silvestrovskú lyžovačku

2017-12-04 00:00:00 |   |    | 

Ledva napadne prvý sneh a nadšení lyžiari už plánujú zoznam svojich výletov. Jedným z nich býva každý rok aj koncoročných pobyt na svahoch. Ráno si s kamarátmi alebo rodinou vybehnete na kopce, poobede si oddýchnete vo wellnesse a takto dobre naladení sa už vyberiete do nejakého podniku na ďalšie fantastické vítanie prichádzajúceho roka. Navyše ak budete mať šťastie, vo vybraných strediskách môžete zažiť silvestrovskú party priamo na zjazdovkách.



 

St. Anton, Rakúsko

Na vašu novoročnú dovolenku nemusíte ísť ani veľmi ďaleko. V Rakúsku nájdete hneď niekoľko rezortov, ktoré vám okrem kvalitných podmienok ponúknu aj fantastický sprievodný program. Domáci obyvatelia s ich dôslednými prípravami nikdy nesklamú a St. Anton v tomto smere patrí medzi najlepšie lyžiarske party strediská. Dovolenkárom ponúka dokopy 300 kilometrov zjazdoviek a tratí pre bežkárov. Nechýba ani kvalitná freerideová zóna a okrem lyžovania si môžete vyskúšať snowboarding, špeciálne dráhy na sánkovanie alebo plochy na korčuľovanie. Romantickú atmosféru podčiarkuje možnosť jazdy na kočoch ťahaných koňmi. Pokiaľ by bolo zlé počasie, k dispozícii máte veľké wellness centrum so saunami a plaveckým bazénom a indoorové aktivity ako squash, krytú tenisovú halu a bowling. Väčšina podnikov ponúka večer zábavu pri živej hudbe. Mladých ľudí oslovia štýlové kluby s diskotékami. Počas Silvestra pripravujú špeciálny program aj jednotlivé hotely.

Cena celodenného lístka: 53 eur

 

Tignes, Francúzsko

Francúzske Alpy sú plné kvalitných viachviezdičkových rezortov. Ak ste pri vašom výbere náročnejší, istotne vás osloví Tignes, ktorý je známy svojim vysokým štandardom. Rozsiahly rezort ponúka všetko, čo potrebujete od dobrého silvestrovského pobytu. Prepojenie aprés ski služieb a zjazdoviek je tu bravúrne. Priamo zo svahu sa dostanete do niektorých vybraných hotelov, kde sa už môžete venovať oddychu a zábave. V tomto malom zimnom mestečku nechýba kino, multimediálne centrum, kluby, wellness, ale dokonca ani knižnica pre tých, ktorí si potrebujú pomedzi lyžovanie dopriať jeden deň oddychu. Celý rezort sa delí na päť stredísk, ktoré sú vždy rozdelené do dvoch hlavných častí. Kvalitnejšie podmienky a freerideovú zónu ponúka vrchná, ktorá vás lanovkami vyvedie až na vrcholky jednotlivých kopcov. Čím nižšie pôjdete, tým nájdete viac svahov pre začiatočníkov alebo menej zdatných lyžiarov.

Cena celodenného lístka: 57 eur

 

Ruka, Fínsko

Niektoré strediská vás oslovia viacerými možnosťami na zábavu a iné svojou atmosférou. Fínska Ruka sa nachádza v obklopení nádhernej nedotknutej prírody. Na moment budete mať pocit, že ste vošli do pravej vianočnej krajinky a každú chvíľku by ste mohli stretnúť Santa Clausa. Vaša predstava sa vám môže splniť aspoň prostredníctvom saní ťahaných koňmi, ktoré tam nájdete na každom kroku. Celý rezort je rozdelený do niekoľkých menších častí, ktoré majú šesť tratí s čiernym označením. Jedna z nich ponúka výsostne lyžovačku na prírodnom snehu bez zasnežovania. Zo sprievodného programu si nenechajte ujsť najmä zážitok zo zimnej rybačky. Lov uprostred zamrznutej plochy je ďalším typickým spôsobom obživy v tomto krásnom kraji.

Cena celodenného lístka: 41,5 eura

 

Klosters, Švajčiarsko

Švajčiari vám okrem záruky najvyššej kvality poskytnú niekoľko úžasných rezortov, ktoré ukazujú Alpy v tej najkrajšej podobe. Klosters má pripravených 300 kilometrov zjazdoviek, ktoré prepája 57 vlekov a lanoviek. Vďaka jednému skipasu môžete prejsť celý región a počas jedinej dovolenky tak môžete každý deň lyžovať na úplne novom mieste. Do tejto lokality preto každoročne putuje aj mnoho celebrít. Jednotlivé hotely sú obklopené horami a ponúkajú svojim hosťom kúsok intimity a súkromia. Počas silvestrovskej zábavy nechýba dobrá hudba od prestížnych dídžejov a niekoľko druhov večierkov, ktoré si môžete vybrať podľa vašej aktuálnej nálady. Pri veľkej oslave si nezabudnite ušetriť trochu síl aj do novoročného dňa. Vtedy totiž v Klosters pravidelne organizujú preteky prasiat, ktoré sú už niekoľko rokov obľúbenou tunajšou tradíciou. Zatiaľ čo sa tieto zvieratá budú preháňať ulicami, vy si môžete vsadiť na víťaza a čakať pri pive, varenom víne a dobrom jedle, či sa na vás usmeje šťastena.

Cena celodenného lístka: 63 eur

 

Aspen, Colorado, USA

Na sklonku roka si môžete splniť aj nejaký väčší cestovateľský sen. Vyskúšajte napríklad vianočný darček v podobe zimnej dovolenky v Amerike. Ak ste niekedy videli jeden z hollywoodskych filmov, ktorý vás zavedie do toho rozprávkového strediska plného zábavy, nádhernej prírody a dobrej lyžovačky, v tom prípade vám zostala v hlave spomienka na Aspen. Americký celebritný rezort poskytuje ubytovanie okrem hotelov aj v malých súkromných chatách so servisom, ktoré vám vykúzlia atmosféru pravej rodinnej dovolenky. Vyše 240 kilometrov upravených tratí nešetrí nádhernými výhľadmi na celý región. Lyžovačka tak dostáva krásny bonus navyše, ktorý si na niektorých svahoch môžete vychutnať aj počas silvestrovskej noci. Predstavte si ten pohľad na ohňostroje v celom Aspene, ktorý bude stáť za všetky peniaze minuté na túto dovolenku. Okrem lyžovačky ponúkajú turistom aj tubing, túry divokou prírodou, špeciálnu jogu pre lyžiarov a bonusom je večera na opustenom mieste pod hviezdami, na ktorú vás zavezú snežným ratrakom.

Cena celodenného lístka: 145 eur

 

Vail, Colorado, USA

Keď sa vám nepozdáva noblesnejší Aspen, môžete sa radšej vybrať do strediska Vail. Vyhľadávajú ho skôr mladí ľudia, ktorým počas novoročných osláv pravidelne sľubujú tú najväčšiu party na snehu. Už tradične tam pozývajú najzvučnejšie mená spomedzi dídžejov, ktorí vás svojim vystúpením potešia v najväčšom klube pod odhaleným nebom. Tieto mestské slávnosti si môžete užiť bez vstupného, ale keby ste chceli radšej trochu pohodlia, tepla a komornejšiu atmosféru, môžete sa spoľahnúť na široký výber podnikov v okolí svahov. Vails je rozdelený do ôsmich menších stredísk, ktoré sú vzájomne prepojené pomocou autobusovej dopravy.

Cena denného lístka: 141 eur

 

Grindelwald, Švajčiarsko

Na poriadny kus zábavy sa môžete tešiť aj v stredisku Grindelwald. Tunajšie silvestrovské oslavy popisujú ako jeden veľký zimný festival, ktorý pohltí všetky hlavné ulice tohto rezortu. Ešte predtým sa však vyberte na výbornú lyžovačku. Grindelwald ponúka síce len 60 kilometrov upravených zjazdoviek, tie však majú vysokú kvalitu a skvelé podmienky najmä pre priemerných lyžiarov. Tí majú vyhradenú časť svahov, na ktorých platí rýchlostný limit. Vďaka tomu nie sú vystresovaní skúsenejšími kolegami a môžu si popri lyžovaní užívať aj krásne výhľady. Ďalšiu časť tvoria voľné neupravené freerideové zóny a jedna z tratí je pripravená aj na tubing.

Cena celodenného lístka: 63 eur

 

Autor: David

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa