Lyžiarske Oscary sú rozdané: Najlepšiu zimnú dovolenku máme na dosah

2018-11-22 00:00:01 |   |    | 

Najlepšie svetové značky z lyžiarskeho priemyslu z 26 krajín z celého sveta sa stretli uplynulý víkend na červenom koberci v rakúskom Kitzbüheli, kde sa uskutočnil 6. ročník podujatia World Ski Awards. Svetu opäť predstavil tie najlepšie lyžiarske strediská na svete a nás teší, že väčšina cien opäť zostáva v Európe.



 

World Ski Awards sú najprestížnejším ocenením v oblasti lyžiarskeho priemyslu. Od roku 2013 rozhodujú hlasy odborníkov, ale aj verejnosti o tých najlepších lyžiarskych strediskách, hoteloch, apartmánoch či cestovných agentúrach. Najlepším lyžiarskym strediskom sa vďaka fantastickým službám a rozsiahlej sieti výborne udržiavaných zjazdoviek už po štvrtýkrát stal francúzsky Val Thorens, najvyššie položený rezort v Európe (2300 m n.m.). Medzi nominovanými bolo aj slovenské stredisko Jasná.

Zmena nenastala ani na vrchole rebríčka najlepších freestylových rezortov, ktorému opäť dominuje švajčiarsky LAAX. V ňom majú milovníci voľnej jazdy k dispozícii štyri parky a celkom 89 prekážok rôznej obtiažnosti. Jednou z nich je aj najväčšia U-rampa na svete.

Krajina helvétskeho kríža si zo slávnostného večera odniesla aj ďalšie ceny. Najlepším lyžiarskym hotelom sa stal W Verbier, „dokonalé vyváženie súčasného dizajnu a švajčiarskej tradície“ a Najlepším lyžiarskym chaletom je 5-hviezdičový Chalet Les Anges v Zermatte, ktorý má kapacitu 14 hostí. Medzi nominovanými malo opäť svoje zastúpenie aj Slovensko, keď sa do užšieho výberu dostal tatranský Grand Hotel Praha.

V kategórii nováčikov najviac bodovalo Francúzsko. Tam nájdete Najlepší nový lyžiarsky hotel (Fahrenheit Seven Courchevel) aj Najlepší nový lyžiarsky chalet (Chalet des Cascades v Les Arcs). V ňom si môže 14 hostí užívať nielen nádherné zariadenie so saunou či vnútorným bazénom s masážnymi tryskami, ale aj 360-stupňový panoramatický výhľad na nádheru okolitých hôr.

Súčasťou slávnostného podujatia bolo aj vyhlásenie výsledkov v jednotlivých krajinách. Najlepším slovenským lyžiarskym strediskom pre rok 2018 je Jasná Nízke Tatry, najlepším lyžiarskym hotelom sa stal Grand Hotel Praha v Tatranskej Lomnici a ocenenie pre Najlepší lyžiarsky Boutique hotel si opäť odniesol Hotel FIS Jasná.

Sme veľmi poctení, že sme už tretí rok po sebe vyhrali ocenenie za najlepší lyžiarsky butikový hotel na Slovensku. Tento rok oslávime aj 10. narodeniny hotela a sme hrdí na to, že to, čo robíme s láskou, nám prináša aj medzinárodné ocenenia. Snažíme sa poskytovať našim hosťom ten najlepší servis a komfort. Ďakujeme celému tímu, našim hosťom a všetkým, ktorí nám tento náš cieľ pomáhajú splniť!” povedal Ing. Peter Vícen, ktorý stál pri zrode myšlienky a realizácie tohto projektu.

 

Všetky výsledky

Najlepšie lyžiarske stredisko: Val Thorens, Francúzsko

Najlepšie freestylové stredisko: Laax, Švajčiarsko

Najlepší lyžiarsky hotel: W Verbier, Švajčiarsko

Najlepší nový lyžiarsky hotel: Fahrenheit Seven Courchevel, Francúzsko

Najlepší ekologický lyžiarsky hotel: Rocksresort Laax, Švajčiarsko

Najlepší lyžiarsky Boutique hotel: Aurelio Lech, Rakúsko

Najlepší lyžiarsky chalet: Chalet Les Anges, Zermatt, Švajčiarsko

Najlepší nový lyžiarsky chalet: Chalet des Cascades, Francúzsko

Najlepšia spoločnosť, prevádzkujúca zimné stredisko: Bergbahn AG Kitzbühel, Rakúsko

Najlepšie interiérové lyžiarske stredisko: Ski Dubai, Spojené arabské emiráty

Najlepší lyžiarsky tour operátor: Sunweb,

Najlepší lyžiarsky prepravca: Schneebeben

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa