Lyžovanie v Tatrách: V 14 poľských a slovenských strediskách vám postačí jediný skipas

2018-11-26 12:00:00 |   |    | 

Počas tejto zimnej sezóny budú môcť lyžiari na jeden skipas lyžovať v jednom slovenskom a 13 poľských strediskách. "Sme hrdí na dohodu, ktorú sme dosiahli. Celý proces a rokovania boli výzvou. Vďaka TATRY SUPER SKI vstupujeme do širokej spolupráce, rozvoja, propagácie a vplyvu na celý región," uviedol jeden z koordinátorov projektu Roman Krupa.



 

Donedávna fungovali tieto strediská v tatranskom regióne samostatne a lyžiari si museli kupovať skipas do každého strediska osobitne. To sa tento rok zmení a návštevník si ho môže kúpiť v ktoromkoľvek stredisku v zozname TATRY SUPER SKI a lyžovať sa s ním v celom regióne podľa nálady, aktuálnych snehových podmienok či počtu ľudí v strediskách.

"Naše stredisko je členom slovensko-poľského zoskupenia TatrySki od roku 2015. Lyžiari s dvoj- a viacdňovým skipasom si lyžovačku v deviatich strediskách užívajú už tri sezóny a projekt si pochvaľujú slovenskí i poľskí turisti," uviedla marketingová manažérka strediska Bachledka Ski & Sun Martina Múdra. Dodala, že skupina TatrySki sa podpisom zmluvy tento rok rozšírila o päť stredísk. Dohromady tak budú mať lyžiari v regióne k dispozícii 71 prepravných zariadení a 54 kilometrov zjazdoviek.

"Veľkou zmenou je tiež druh lístka, ktorý je spoločný. Spoločné lístky budú túto sezónu už jednodňové a dlhšie. Lyžovačku si tak môžu hostia cez deň užiť v jednom a večer v inom stredisku o pár kilometrov ďalej," ozrejmila Múdra s tým, že všetky strediská skupiny využívajú jednotný cenník, pričom ich snahou je držať ceny na strednej úrovni.

Členmi skupiny TATRY SUPER SKI sú okrem Bachledky aj Bania Ski & Fun, Kotelnica Białczańska a Kaniówka v Białke Tatrzańskej, Czorsztyn Ski - Kluszkowce, GrapaSki a Koziniec Ski v Czarnej Góre, Jurgów Ski, ďalej Harenda a Polana Szymoszkowa v Zakopanom, Stacja narciarska Suche, Witów Ski spolu s PKL Palenica a PKL Mosorny Groń.

Vytvorenie spoločného skipasu je podľa Múdrej prvým krokom na vznik ucelenej ponuky služieb v regióne Tatry – Podhalie. "Ďalšie plány rozvoja sa budú zameriavať na rozširovanie lyžiarskych stredísk, ako aj zlepšenie komunikácie medzi jednotlivými lyžiarskymi areálmi, komerčnými subjektmi a samosprávou," dodala Múdra.
 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Bachledka Ski&Sun a TASR- Roman Hanc
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa