Vlakom za lyžovaním: Veľký prehľad trás ZSSK k zjazdovkám na Slovensku i u susedov

2023-02-26 12:00:00 |   |    | 

Zimná sezóna je v plnom prúde a Slováci sa môžu dostať do svojich obľúbených lyžiarskych destinácií bezpečne, komfortne a ekologicky. A to nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Cestujúci si tak oddýchnu už priamo počas cestovania na lyžovačku a nemusia sa starať o premávku a s tým spojené prípadné nepríjemnosti.



 

RAKÚSKO

Spital am Semmering a Mürzzuschlag: priamy vlak REX 7788 (Bratislava-Petržalka 6:11 – Mürzzuschlag 9:12) a späť REX 7797 (Mürzzuschlag 16:50 – Bratislava-Petržalka 19:44); vlaky jazdia v soboty a nedele celoročne a vo vybraných dátumoch podľa cestovného poriadku.

Őtztal a St. Anton am Arlberg: vlak rjx 160 (Bratislava hl.st. 6:08 – Zürich Hbf. 15:20), ktorý zastavuje v stanici Ötztal o 12:12 a v stanici St. Anton am Arlberg o 12:57 a späť vlak rjx 167 (Zürich Hbf. 12:40 – Bratislava hl. st. 21:51), ktorý zastavuje v stanici St. Anton am Arlberg o 15:03 a v stanici Ötztal o 15:48. Spojenie medzi hlavným mestom Slovenska a metropolou Švajčiarska premáva denne, a to celoročne bez obmedzení.

 

POĽSKO

Wierchomla a Jaworzyna: do lyžiarskych destinácií Wierchomla a Jaworzyna v blízkosti stanice Muszyna sa cestujúci dostanú pri využití vlakov REX 8361 (Poprad-Tatry 7:29 – Muszyna 9:11), REX 8363 (Poprad-Tatry 15:29 – Muszyna 17:11) a späť pri využití vlakov REX 8360 (Muszyna 10:00 – Poprad-Tatry 11:40) a REX 8363 (Muszyna 17:56 – Poprad-Tatry 19:40); vlaky jazdia v soboty a nedele počas zimnej aj letnej sezóny vo vybraných dátumoch podľa cestovného poriadku.

 Rachowiec, Gomulka: do lyžiarskych areálov v blízkosti stanice Zwardoń sa cestujúci dostanú pri využití vlakov, ktoré jazdia na trati 129 Čadca – Zwardoń; na trati jazdia vlaky celoročne s kalendárnymi obmedzeniami podľa aktuálneho cestovného poriadku. Pri ceste do poľských lyžiarskych destinácií si zákazníci môžu kúpiť online lístok do posledného tarifného bodu na Slovensku, pričom na zvyšok cesty si môžu kúpiť lístok u vlakvedúceho.

 

ČESKO

Kostelky a Třinec (Javorový vrch): do lyžiarskych areálov Kv blízkosti stanice Mosty u Jablunkova sa cestujúci dostanú vlakmi, ktoré premávajú na trati 127 Žilina – Čadca – Mosty u Jablunkova. Na trati jazdia vlaky celoročne s kalendárnymi obmedzeniami podľa aktuálneho cestovného poriadku.

Kohútka, Čarťák, Velké Karlovice: do lyžiarskych areálov v blízkosti stanice Vsetín sa cestujúci dostanú diaľkovými vlakmi tzv. Valašskými Expresmi zo Žiliny/Púchova do Prahy. Vlaky jazdia denne, a to celoročne bez akýchkoľvek obmedzení.

 

 

SLOVENSKO - lyžiarske areály v priamej dostupnosti z vlaku bez použitia nadväznej dopravy

Tatry Mountain Resorts – Tatranská Lomnica: vlaky, ktoré jazdia na tratiach 184 Starý Smokovec – Tatranská Lomnica a 185 Poprad-Tatry – Plaveč, Studená Potok – Tatranská Lomnica.

Tatry Mountain Resorts – Štrbské Pleso: vlaky, ktoré jazdia na trati 182 Štrba – Štrbské Pleso a vlaky jazdiace na trati 183 Poprad-Tatry – Starý Smokovec – Štrbské Pleso.

Ski Telgárt, Ski Dedinky, Ski Mlynky Biele Vody a Ski Gugeľ, SKI Nálepkovo-Krečno: na trati 173 Margecany – Červená Skala sa dá vystúpiť hneď na štyroch železničných staniciach v blízkosti lyžiarskych areálov – Telgárt penzión, Dedinky (stanica sa nachádza 2,5 km od Ski Dedinky), Mlynky (stanica sa nachádza hneď vedľa lyžiarskeho strediska Gugeľ a cca 2 km od SKI Mlynky Biele Vody) a Nálepkovo.

Važec Birutova: do stanice Važec sa cestujúci dostanú pri využití osobných vlakov, ktoré jazdia na hlavnom severnom ťahu – trati 180 Košice – Žilina – Bratislava.

SKI Polomka Bučník: vlaky, ktoré jazdia na trati 172 Banská Bystrica – Červená Skala.

Skipark Racibor – Oravský Pozámok: vlaky, ktoré jazdia na trati 181 Trstená – Kraľovany.

SKI Zbojská: vlaky, ktoré jazdia na trati 174 Brezno – Jesenské.

SKI TMG Remata: vlaky, ktoré jazdia na trati 145 Prievidza – Horná Štubňa.

 

SLOVENSKO - lyžiarske areály s nutnosťou využitia SKI Busu

Snowparadise Veľká Rača: SKI Busy do Veľkej Rače vedú zo stanice Oščadnica alebo Čadca. Do týchto staníc sa cestujúci dostanú pri využití vlakov, ktoré jazdia na trati 127 Žilina – Čadca – Mosty u Jablunkova.

Lyžiarske Stredisko Jasná – Nízke Tatry: SKI Busy do Jasnej vedú zo stanice Liptovský Mikuláš. Do tejto stanice sa cestujúci dostanú pri využití vlakov kategórií Ex, R a Os na trati 180 Košice – Žilina – Bratislava.

Lyžiarske stredisko Jasná – Nízke Tatry – Chopok juh: SKI Busy na Chopok juh vedú zo stanice Podbrezová. Do tejto stanice sa cestujúci dostanú pri využiť vlakov na trati 172 – Červená Skala – Banská Bystrica.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: ZSSK

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa