Kam na dámsku jazdu? Na nákupy do najväčších obchodov sveta i za top wellnessom!

2014-02-13 15:30:00 |   |    | 

Bez partnera, bez detí, bez varenia, upratovania a starostí. Ideálne pri mori, s luxusným wellness programom, ľahkým cvičením, večerom pri bare a s kamarátkami. Tak si podľa prieskumu ženy predstavujú ideálnu dámsku jazdu. My pridávame ešte nákupy v najväčšom obchodnom dome planéty, putovanie za hrdinkami Sexu v meste a kurz, kde poradia, ako uloviť milionára. Ako by mala vyzerať dovolenka určená len pre ženy?



Mužom a deťom vstup zakázaný! Aspoň raz do roka by si mala každá žena vyraziť na dovolenku bez rodiny, len s kamarátkami. Len tak si totiž odpočinie od starostí, dokáže zabudnúť na všetky povinnosti a urobí si čas skutočne len sama pre seba. Vyberáme pre vás tie najzaujímavejšie tipy na čisto dámsku dovolenku.

 

Po stopách Sexu v meste

V New Yorku vznikli a stále vznikajú desiatky seriálov. Len máloktorý však dosiahol medzi ženami taký úspech ako Sex v meste. Už v roku 1999, teda rok po jeho uvedení na obrazovky, začal po New Yorku jazdiť špeciálny vyhliadkový autobus, ktorý záujemkyne (a pár záujemcov) previezol po miestach, kde sa odohrávajú hlavné dejové zvraty.

A seriálové jazdy po stopách Carrie sú obľúbené i dnes - vraj každý týždeň asi tisícka záujemkýň vyráža na komentovanú trasu, ktorá vedie i okolo bytu na 73. ulici, kde hlavná postava bývala. Mnohé sú často oblečené a učesané podľa svojich obľúbených hrdiniek. Jazda, ktorá trvá asi štyri hodiny, stojí necelých päťdesiat dolárov a končí sa popíjaním štýlového „seriálového“ drinku Cosmopolitan.

Mimo okruhu potom seriálové fanúšičky môžu vyraziť do obchodu dvornej kostymérky seriálu, ktorý leží v East Village, alebo do presláveného obuvníctva Manola Blahnika na Manhattane. Treba len mať na pamäti, že cena topánok vyletela po jeho uvedení v seriáli do značných finančných výšin.

 

Do najväčších obchodných domov sveta

Dva najväčšie obchodné domy planéty neležia nikde inde než v Dubaji. Donedávna držal prvenstvo obchodný dom Ibn Battuta Mall v západnej okrajovej časti Dubaja a mnohí sem skôr než za nákupmi vyrážajú obdivovať jeho výzdobu. Celý komplex je rozdelený do šiestich tematických častí a každá z nich má inú, originálnu a nákladnú výzdobu.

Aktuálne najväčší obchodný dom planéty Dubai Mall stojí v samom srdci moderného Dubaja, len kúsok od najvyššieho mrakodrapu sveta. Pod ohromnú strechu sa vojde asi 1 200 obchodov, vyše sto reštaurácií, jedno z najväčších akvárií sveta, klzisko s olympijskými rozmermi a celé lyžiarske stredisko.

 

Ešte výhodnejšie počas nákupného festivalu

Ročne sem vyrazí nakupovať 30 miliónov návštevníkov a záujem pravidelne kulminuje v dobe konania nákupného festivalu. Luxusný tovar je tu vtedy na predaj i za polovičnú cenu. Tento sviatok všetkých shopaholikov trvá zhruba mesiac a jeho súčasťou je i bohatý sprievodný program.

 

Do Moskvy na špeciálny „milionársky“ kurz

Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá - už i do Moskvy sa lieta pre luxusné nákupy. Dôkazom môže byť napríklad slávny obchodný dom GUM na Červenom námestí, ktorý ešte v čase druhej svetovej vojny slúžil ako lazaret. Alebo trebárs každoročný milionársky nákupný festival plný dekadentného luxusu.

A propos, milionári. Moskva sa v posledných rokoch stala i miestom konania špeciálnych kurzov pre dámy, ktoré chcú „zbaliť“ milionára. Na podobné kurzy sa už desať rokov dá vyraziť i do New Yorku a zatiaľ posledným prírastkom do „rodiny“ sú milionárske kurzy v Pekingu, ktoré slávia ohromný úspech - vraj už sa miliónovo vydalo asi tridsať účastníčok.

 

Keď sa ani na dovolenke nezaobídete bez varenia

A v Ázii a pri kurzoch zostaneme. Psychológovia tvrdia, že 80 percent ľudí sa z dovolenky vracia neoddýchnutých, pretože ju strávia príliš aktívne. Riešením je podľa nich skombinovať aktívnu časť na začiatku dovolenky s odpočinkovými dňami v závere. Mimochodom, niečo podobné ponúkajú už aj niektoré slovenské cestovné kancelárie.

Na dámsku jazdu sa v súčasnosti môžete vydať trebárs do Thajska, na unikátne kurzy thajskej kuchyne - účastníci strávia týždeň v kuchyni, zložia záverečnú skúšku, získajú  medzinárodný certifikát a niekoľko ďalších dní potom relaxujú na pláži vo vybranom letovisku. Podobne je možné absolvovať i kurzy thajských masáží.

Pokiaľ však počas dámskej jazdy nechcete na kuchynské náčinie ani siahnuť, stavte trebárs na stredisko na ostrove Ko Kood - tu vám pridelia osobného sluhu, ktorý je k dispozícii 24 hodín a zaistia i čistenie a pranie oblečenia. Len suma, ktorá je potrebná, a následný návrat do reality a do kuchyne môžu byť dosť kruté…

 

Reklamný odkaz

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Áziu, Severnú, Južnú a Strednú Ameriku, Tichomorie a Afriku, vyberá z ponuky poznávacích zájazdov:

 

  • Po stopách Sexu v meste - New York: New York je nefalšovaným stredobodom amerického sna. Vydajte sa do slávneho mesta a spoznajte všetky jeho symboly - sochu Slobody, Manhattan s mrakodrapmi, Central Park i miesta zo seriálov.
  • Za nákupmi do Dubaja: Vydajte sa do Mekky luxusného tovaru za príjemné ceny. Vyberte termín ideálne v dobe januárového nákupného festivalu. Hotely od priemerných po tie najluxusnejšie, vrátane slávneho hotelu Atlantis.
  • Luxusný wellness v Thajsku: Pre veľmi náročných cestovateľov prinášame výber ojedinelých projektov v podobe eko a dizajnových stredísk. Tie najlepšie služby, spa a wellness, dokonalá starostlivosť a súkromie.

 

Zdroj/autor: Lucie Štěrbová, ESO travel, reklamný článok, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa