Čas dovoleniek, čas prázdnych bytov... raj pre zlodejov

2011-07-25 15:30:00 |   |    | 

Obdobie letných dovoleniek je v plnom prúde a každý z nás si ho chce užiť po svojom, väčšina ale niekde ďalej od svojho domova, od problémov a starostí všedných dní.



V hojnej miere teda opúšťame naše domovy a vydávame sa na cesty. Ako sa ale zabezpečiť pred rôznymi rizikami, ktoré môžu našu domácnosť, náš byt alebo dom, náš domov postretnúť? Na čo všetko myslieť pri uzatváraní poistiek nehnuteľností?

 

Prečo a pred čím poistiť svoju nehnuteľnosť?

Čo všetko je potrebné si uvedomiť pred odchodom na dovolenku. Okrem toho, či budeme mať v kufri pribalené plavky, opaľovací krém a slnečné okuliare, by sme tiež mali myslieť na to, čo nechávame doma a hlavne sa chrániť tak, aby sme všetko našli pokiaľ možno v poriadku a v opačnom prípade, aby sme sa mali na koho obrátiť so žiadosťou o sumu peňazí, ktorá nám pomôže v obnovení zabehnutého štandardu.

Práve preto je tu poistenie nehnuteľností, domácností, rodinných domov a ďalších objektov, ktoré nás ochráni pred živelnými pohromami ako sú záplavy, povodne, vodovodné škody, proti vandalizmu, odcudzeniu, ale napríklad i proti prepätiam v sieti, rozbitiu sklených výplní, nárazom dopravného prostriedku alebo aerodynamickým treskom.

Nutné je taktiež myslieť na skutočnosť, že i našou vinou môže dôjsť k poškodeniu druhých, práve preto je tu poistenie zodpovednosti. Týmto spôsobom môžeme okrem iného si nárokovať škody vzniknuté pri hasení požiaru v inej domácnosti.

Poistiť sa ale dajú i jednotlivé časti súčasti domácnosti, napríklad elektromotory slúžiace k pohonu otváracích systémov, ďalej toto poistenie chráni aj čerpadlá alebo ventilátory na možný skrat alebo prepätie.

V základe poistenia je zahrnuté nebezpečenstvo požiaru, blesku, výbuchu, dymu, nadzvukového vplyvu, vody z potrubia, pád stromu, stožiaru alebo lietadla, lavíny, krupobitia, okrem ďalšieho taktiež ťarcha snehu.

 

Čo je teda základom pred „pokojným“ odchodom na dovolenku?

Ako prvé je najnutnejšie zvážiť všetky možné a predvídané riziká a následne zvoliť to najvhodnejšie poistenie. Dôležitú úlohu pri výbere určite hraje i suma, za akú chceme svoju nehnuteľnosť a jej vybavenie poistiť.

 

Zdroj/autor: finance.cz, drom

Foto: sweethousedecorating.com

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
1.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa