Nepríjemné udalosti dovolenkujúcich Slovákov pribúdajú ako „huby po daždi“

2011-08-09 09:00:00 |   |    | 

Počasie, aké vládne posledné dni, nám už leto pokazilo dosť. Niektorí z nás však majú ešte stále pred dovolenkou a očakávajú od nej poriadnu dávku slnečných lúčov, nové zážitky či pocit sladkého ničnerobenia. Človek ale nikdy nevie... Prečítajte si, aké situácie nám už počas tejto letnej sezóny znepríjemnili chvíle pohody a vytúženého odpočinku.



„Trma-vrma“ na letisku

Nielen mnoho meškajúcich letov je počas tejto sezóny jedným z problémov samotnej prepravy do cieľovej destinácie. ČSOB Poisťovňa totiž riešila už viacero prípadov, kedy dovolenkári čakali na svoju batožinu dlhšie, ako je obvyklé. Niektorí sa jej pre zmenu ani nedočkali. Prečo? Stratila sa im... Alebo si ju na letisku niekto úmyselne „pomýlil“.

Už pri kúpe cestovného poistenia sa klienti niekoľkokrát zmienili, že pri čakaní na batožinu sa stále nemohli dopátrať tej svojej a tŕpli, či si ich veci už nerozbaľuje niekto cudzí. Nie je to príjemný pocit. Zvlášť, ak si okrem oblečenia nesiete zo sebou na dovolenku aj rôzne osobné veci či elektroniku.

 

Faraóna sa báť netreba

Veľa ľudí nad dovolenkou v Egypte váha. Hoci je tam krásne a teplo, obávajú sa Faraóna a jeho pomsty. Najslávnejší vládca Egypta sa však mstí väčšine dovolenkárov. Aj keď si človek na neho dáva pozor akokoľvek, nikdy nemá istotu, že ho pomsta minie.

Ošetrenie žalúdočných ťažkostí, ktoré sú často „strašiakom“ pre dovolenkárov nielen v Egypte, ale niekedy aj v Tunisku, môže pri tom vyjsť aj na vyše 300 eur. Ak má však človek uzatvorené cestovné poistenie a odloží si doklad o ošetrení, poisťovňa mu vzniknuté náklady po návrate domov preplatí.  

 

Nehoda nie je náhoda

Okrem krytia nákladov za lekárske ošetrenie vo verejných či súkromných zdravotníckych zariadeniach, ako aj krytia nákladov spojených s pobytom v nemocnici, je užitočné uzatvoriť si k cestovnému poisteniu aj úrazové pripoistenie osôb. Začiatkom leta sa o tom presvedčil už aj jeden z našich klientov, ktorý počas dovolenky v Grécku „zletel“ zo skútra a pri páde na betón si zlomil pravé predlaktie a utrpel niekoľko nepekne vyzerajúcich boľačiek.

Jeho zranenia vyzerali hrozivo, ale rovnako aj pohľad na „pokrivený“ skúter. Požičovni, v ktorej si tento motocykel prenajal na okružnú prehliadku ostrova, spôsobil škodu vo výške 180 eur. Zaplatil to z vlastného vrecka, avšak peniaze mu boli po dovolenke vďaka uzatvorenému pripoisteniu zodpovednosti za škodu vrátené.

 

Cestovné poistenie „za babku“!

Ak sa teda v blízkej budúcnosti chystáte na dovolenku, obrňte sa poriadnou dávkou trpezlivosti a hlavne, nezabudnite na cestovné poistenie. S ním totiž získate istotu aj na miestach, kde Európsky preukaz zdravotného poistenia nestačí, ako napríklad v Chorvátsku, ktoré je stále našou najobľúbenejšou dovolenkovou destináciou. Cestovné poistenie sa pritom dá v súčasnosti uzatvoriť veľmi jednoducho, rýchlo a v ČSOB Poisťovni najmä výhodne.

Či už teda plánujete cestovať za oddychom do tradičných dovolenkových destinácií v rámci Európy alebo spoznávať kultúrne pamiatky v iných krajinách sveta, počas leta môžete prostredníctvom webstránky ČSOB Poisťovne využiť až 25 percentnú zľavu z ceny cestovného poistenia. Poistiť sa tiež môžete aj v ktorejkoľvek pobočke ČSOB Poisťovne alebo ČSOB banky.

Ak však cestujete častejšie v roku, výhodným pre vás bude bezpochyby celoročné cestovné poistenie k platobnej karte vydanej v ČSOB. To sa vzťahuje na jednotlivca a tiež na celé rodiny bez obmedzenia počtu detí.

Cestovné poistenie s 25 % zľavou si môžete uzatvoriť na: https://poistenie.csob.sk/cestovne/

 

Zdroj/autor: reklamný článok, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.4/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa