Google prišiel s novinkou. Vyhľadávanie leteniek sme vyskúšali za vás!

2014-07-03 09:00:00 |   |    | 

Gigant si na toto leto pripravil ozaj niečo veľké. Ak sa vám stávalo, že ste hľadali letenky na vašu veľkú, či malú dovolenku, a všetky agentúry a cestovky vám na pomoc neprichádzali, nezúfajte lebo vás i nás zachráni Google.



Americká spoločnosť potichučky- potajnučky spustila veľkolepý projekt: vyhľadávanie letov a hotelov. Nájsť si dovolenku sa tak pre nás všetkých stalo zase o niečo jednoduchším. Teda ak uprednostňujete vybaviť si všetky náležitosti spojené s cestovaním a dovolenkou sami. V tom opačnom prípade sa radšej obráťte na odborníkov, ktorí správny let a hotel nájdu za vás.

V tom prvom prípade si rýchlo kliknite na stránku www.google.com/flights. My sme tak urobili a zistili sme pre vás, čo nám jeden z najobľúbenejších a najpoužívanejších vyhľadávačov ponúka.

O čo teda ide?

Funkcia stránky je zo začiatku zrejmá. Vyhľadávač vám ponúkne lety do celého sveta z miesta, ktoré si určíte. Pri hľadaní si môžete nastaviť rôzne kritériá uľahčujúce nájsť to správne miesto pre vás. Ak teda chcete letieť napríklad z Bratislavy treba aj na to najmenšie letisko uprostred oceánu, jednoducho vložíte dané údaje a Google vám vyhodí letecké spoločnosti, dátumy aj sumy. Jednoduché. Avšak toto zvládajú aj iné vyhľadávače letov, tak v čom je náš obľúbený gigant iný?

To hlavné je že vám Google neponúkne len to čo chcete. Cestovať po svete je stále náročnejšie, ale nie je to tým, že by sme sa na úžasné dovolenkové miesta nevedeli dostať, alebo že by sme nemali dosť prostriedkov. V mnohých prípadoch zavrhneme dovolenku už len preto, že nevieme kam by sme šli. Možností je toľko, že naše vedomosti sotva pokryjú ich časť. Jednoducho povedané nevieme si predstaviť, kam všade by sme mohli ísť. A tu sa na rad dostáva Google. Neponúka len vami určené destinácie. S radosťou vám ukáže aj iné ciele, ktoré vyhovujú vami zadaným informáciám.

Práve táto možnosť nás zaujala najviac. Stačí do kolónky „cena“ napísať, aký obnos peňazí ste ochotní investovať do letenky. Výsledné údaje sa zobrazia na prehľadnej mape sveta a pri dostupných letiskách sa ukážu ceny leteniek zodpovedajúce vašim kritériám.  Opäť veľmi jednoduché. Takto si môžete jednoducho pozrieť, čo je dostupné vašej finančnej situácii. Aj termín letu sa potom dá ľahko prispôsobiť tomu, kedy je daná letenka najlacnejšia.

A čo ešte?

Okrem tejto zaujímavej možnosti Google pridal aj iné vlastnosti. Kategórií ovplyvňujúcich výber leteniek je viacero medzi klasické patria, či ide o letenky jednosmerné, spätné alebo okružné. Vybrať si môžete samozrejme aj triedu, počet prestupov, ich dĺžku a samozrejme preferovanú leteckú spoločnosť. Nevýhodou by azda pre nás mohlo byť len to, že nízkorozpočtové spoločnosti neboli brané do úvahy. A teda to najlacnejšie cestovanie sprevádzané menším nepohodlím vo výbere nenájdeme.

Ďalším vylepšením je poskytnutie dodatočných informácií ohľadom krajiny, do ktorej cestujete. Dozviete sa, či potrebujete víza, alebo špeciálne očkovania. Táto funkcia je však prispôsobená pre občanov Spojených štátov amerických, takže sa musíme bližšie informovať o podmienkach, ktoré stanovujú štáty pre občanov Slovenska. Google vám tiež poradí s tým, ktorú spoločnosť si vybrať. Zohľadní to, či jej lietadlá meškávajú a aj poplatky, ktoré nie sú uvedené v cene letenky. Samozrejme nechýba prepojenie s vašim mailovým účtom, a teda vám Google priamo predostrie destinácie, ktoré ste predtým vyhľadávali na internete, prípadne sa o ne inak zaujímali a zapísali to do vášho počítača.

Google sa týmto skutkom opäť vyšvihol a ponúkol nám cestovateľom nájsť letenky rýchlejšie a prehľadnejšie. Funkcie, ktoré dodal, nám uľahčujú výber, čiže hľadanie letov už nemusí byť nočná mora spojená s prehľadávaním kopy webových stránok s cieľom nájsť najpríjemnejší spoj. Jediná nevýhoda, nezaradenie nízkorozpočtových spoločností, nás trochu sklamala, keďže pri cestovaní, hlavne na krátke vzdialenosti, chceme investovať peniaze do niečoho iného ako pohodlia.

Zdroj/autor: google.com/flights, SiSa, drom 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
3.2/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa