10 pravidiel ako sa zbaliť na dovolenku.

2014-07-07 13:00:37 |   |    | 

Cestovanie vás nenaučí len mnoho o cudzích krajinách, ale aj o samých sebe. A pri balení sa to ukáže o to viac. Organizácia je pri balení na cesty zásadná. Treba zhodnotiť kam mierite a čo všetko budete potrebovať. Rozhodne aj spôsob prepravy, pretože ak ste na cestách autom, to toho odnesie viac ako váš chrbát. S batohom na chrbte sa ráta každý gram. Preto sa pred odchodom ešte zamyslite a zapamätajte si týchto pár rád.



 10.

Každá krajina na svete má obchody. Všade sa dajú kúpiť ponožky, šampóny alebo tričká. Takže ak ste niečo zabudli zbytočne nepanikárte. Obchody padnú vhod aj tým, čo cestujú naľahko. A samozrejme tým, čo využívajú nízkorozpočtové letecké spoločnosti.

9.

Všetko nepotrebné nechajte doma. Jedná sa hlavne o drahé prístroje, bez ktorých vašu cestu zvládnete. Nech ste v ktoromkoľvek kúte sveta kradne sa tam a vás to môže prísť poriadne draho. Ak už ich musíte mať, majte ich vždy pri sebe, v batohu a v preplnených miestach si ho radšej dajte spredu. 

8.

Milovníci riflí budú teraz sklamaní, ale ak sa chcete zbaliť prakticky, nechajte ich doma. Tento obľúbený kúsok, ktorý síce vyzerá dobre, zvykne byť veľmi ťažký a náročný na čistenie. Horšie to je už asi len so sušením, ktoré trvá bez sušičky celú večnosť. A čas je to, čo na vašej dovolenke zabíjať nechcete.

7.

Vrstvite. Ťažké svetre a bundy sa hodia do ruskej zimy, ale na bežnú dovolenku vám postačí viacero ľahších vrstiev. Dajú sa kombinovať, nezaberú toľko miesta a ľahšie sa vyčistia.

6.

Nebuďte prinároční. Cestovanie po svete vyžaduje kus dobrodružného ducha, ale aj nejaké to privreté očko. Nie vždy totiž záleží na vizáži, a preto treba nechať žehličky na vlasy, sišiče na vlasy a iné ťažké prístroje doma. Niektoré hotely a ubytovne poskytujú vlastné, takže treba využiť tie.

5.

Ak milujete knihy, tak ich nechajte doma. Tam sa im nič zlé nestane a vám to ušetrí priestor aj chrbát. Keď bez dobrej knihy nevydržíte ani deň, tak skúste elektronické čítačky, do ktorých si môžete vložiť hneď niekoľko titulov.

4.

Kombinujte! Na cestu vám postačia tri tričká a tri spodné diely. Ich kombinovaním vám vznikne 9 zaujímavých odevov, ktoré budú vždy iné a predsa zaberú len málo priestoru. Oplatí sa to.

3.

Na letisku pri odovzdávaní batožiny si skúste vybaviť, aby vaša batožina bola označená ako „krehká“. Budú sa k nej tak správať o niečo ohľaduplnejšie a bude tiež prvá na rade pri vykladaní. Aby ste ju potom nemuseli hľadať v množstve čiernej batožiny, skúste si tú svoju označiť stužkou, alebo čímkoľvek, čo vám pomôže okamžite ju identifikovať. Ušetrí vám to čas.

2.

Zbaľte sa do príručného kufríka. Haldy kufrov a batohov sa na letiskách dennodenne strácajú. Ak sa vám podarí zbaliť si všetko potrebné do menšieho kufríka vyhnete sa ospravedlneniam a tŕpnutiu, či sa práve váš kufor objaví a či medzi tým neprecestuje oveľa viac ako vy. Vhod prídu kolieska, ktorých prítomnosť budete neskôr ochotní vyvážiť zlatom.

1.- ZLATÉ PRAVIDLO

Vezmite si polku oblečenia, čo ste si prichystali, a dvakrát viac peňazí, ako ste očakávali. Na túto radu si neskôr spomeniete.

Zdroj/autor: nationalgeographic.com, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
3.6/5 (13 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa