Cestujte ako miliardári. Nebude vás to stáť viac ako bežná dovolenka

2015-04-22 12:00:00 |   |    | 

Možno si myslíte, že cestovať ako milionár nebodaj miliardár je pre 99% populácie len sen. Nemusí tomu však tak byť. Stačí sa vedieť obracať a zistíte, že tento svet ponúka viaceré možnosti, ako si dopriať luxus za prijateľné ceny. Súkromný tryskáč, parádne auto a ubytovanie v obrovskej rezidencii. Otvorte oči a doprajte si aspoň raz v živote.



 

Ako cestovať na úrovni

 

Na Slovensku sa nájde množstvo ľudí, ktorí by si radi dopriali skvelú dovolenku. V dnešných dňoch to už nie je taký problém. Cestovné kancelárie majú širokú ponuku, kde si niečo nájde úplne každý. Ak im toto nevyhovuje stále majú možnosť navštíviť slovenské mestá a pamiatky, ktoré sú roztrúsené po celej krajine. Cesta sa vždy nájde. Ak však túžime po niečom väčšom, mali by sme vedieť kde hľadať. Ako si zaobstarať luxusné položky za zlomok ceny?

Tipy na luxusnú, ale lacnú dovolenku: Luxus nemusí stáť veľa. Nájdete ho aj v Chorvátsku.

 

Súkromný tryskáč

 

Uznávame, že nie každý bežný Slovák, inak povedané takmer žiaden, si môže dovoliť cestovať skromným lietadlom. V našej spoločnosti sú vyhradené pre papalášov, „podnikateľov“ a hviezdičky. Ale aké by to bolo vyskúšať si to aspoň raz? Všetko sa dá keď sa chce a Internet dnes ponúka príležitosť pre každého. Ak viete kde hľadať, môžete nájsť súkromné lety od stoviek eur ( v USA už od 500 dolárov) za jednu cestu. So spiatočnou je to niekoľko tisíc, ale treba si uvedomiť, že za celé lietadlo. So skupinkou priateľov vás preto tryskáč nebude stáť omnoho viac ako bežná letenka.

Ešte zaujímavejšie vedia byť ponuky spoločností, ktoré ponúkajú službu Empty Legs. V rámci jednosmerných ciest majetných ľudí vedia bežným obyvateľom ponúknuť druhú cestu s výraznou zľavou. Tieto lety sú často narýchlo zorganizované a fungujú podobne ako last minute. Len ozaj ozaj rýchlo a aj vopred naplánovaná cesta sa môže behom dňa zrušiť. To je totiž výhodou súkromných lietadiel. Vašu cestu si naplánujete tak ako chcete vy. A keď sa chcete zviesť musíte sa prispôsobiť.

Niektoré spoločnosti dnes majú už špeciálnu aplikáciu, ktorá vás upozorní na aktuálnu ponuku. V Európe takto môžete využiť spoločnosť Privatefly.com.

 

Luxusné bývanie

 

Ak vás nebaví si stále hľadať lacné a pritom kvalitné ubytovanie, skúste si aspoň raz povedať, že teraz vsadíte na kvalitu. A pritom hoci to bude hrad, alebo súkromný ostrov nezaplatíte o toľko viac ako v bežnom hoteli.

Na stránkach ako airbnb, HomeAway alebo VRBO, ktoré zmenili svet zajednávania hotelov, nájdete aj také lukratívne ponuky ako hrady, zámky, ostrovy a podobne. Stačí len dobre hľadať. Anglický hrad Augill Castle nájdete v ich ponuke za 135 eur za noc. A za celý ostrov zaplatíte približne 330 eur za noc. Keď si to rozdelíte s priateľmi, uvidíte, že luxusná dovolenka v kruhu priateľov môže výjsť pomerne lacno.

Ak ešte nepoznáte tieto stránky, tak by ste ich určite nemali míňať. Ľudia na nich ponúkajú svoje byty, pričom si môžete objednať izbu, celý byt, alebo dokonca celý ostrov. Ponuka zahŕňa 190 krajín sveta a obrovskú paletu rôznych možností. Je len na vás, čo si vyberiete.

Spoznajte najluxusnejšie hotely sveta: Luxus, pompéznosť a okázalosť. Životné úspory miniete behom jednej, dvoch nocí

 

Páni morí

 

Keď už luxus, tak poriadny. Čo tak stráviť zopár dní na jachte? Super veľká, luxusná a pritom dostupná. Dovolenka na jachte môže výjsť podobne ako v lepšom hoteli len s tým, že budete na vode a budete mať možnosť sa premávať po mori ako sa vám zapáči. Takúto slobodnú a luxusnú dovolenku si môžete naplánovať na stránke Getmyboat, ktorá ponúka lode vo vyše 140 krajinách. Nájdete tu všetko od kajakov a kánoí až po extrémne veľké a luxusné lode.

Mohlo by vás zaujímať: Jachtársky raj v Karibskom mori - ostrovy Grenadíny

 

Majestátne kone

 

Čo nám ešte chýba keď hovoríme o luxuse? No predsa rýchle tátoše, ktoré doplnia túto zbierku. Ak sa chcete pred niekým vyšvihnúť, prípadne vzbudiť ten správny dojem, tak sa môžete obrátiť na stránku Premiere Velocity. Tá dáva do krátkodobého prenájmu luxusné autá. Aston Martin, Jaguár, Porsche a iné vás môžu sprevádzať za pomerne priaznivú cenu. Nevýhodou však je, že autá sa dajú požičať len vo Veľkej Británii. No keď tam budete na výlete, už viete v čom budete vyzerať dobre.

Zdroj/autor: dailymail.co.uk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
4.1/5 (11 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa