Potrebujete sa zohriať? Pred počasím sa skryjete v týchto kaviarňach, ktoré patria k svetovej špičke

2015-10-26 08:00:00 |   |    | 

Ak si chcete oddýchnuť pri káve, najprv sa istotne zameriavate na ponuku kaviarní. Keď vám uvaria kvalitný lahodný teplý nápoj, tvorí to základ vášho dobrého pocitu. No to však nie je všetko. Ak vám navyše tieto podniky pripravia aj príjemné prostredie, toto všetko sa spojí do nezabudnuteľného zážitku. Na svete máme množstvo charizmatických a nádherných kaviarní. A tieto sú nepochybne najkrajšie z nich.



 

Majestic, Porto

 

Charizmatické mesto Porto si istotne zaslúži i takúto znamenitú kaviareň, akou je Majestic. Postavená je v art nouveau štýle, ktorý jej dodáva punc originality a jedinečnú atmosféru. Otvorená bola v roku 1916 a kvôli zachovaniu tradícii sa mnoho receptov a úkonov počas obsluhovania deje rovnako, ako to bolo v čase jej otvorenia. V kaviarni vládne veľmi priateľská atmosféra. Na chvíľku sa tak posuniete v čase, keď sa vďaka nádherným interiérom dostanete do zlatých rokov tohto mesta. Istú časť svojho života strávila v Porte i J. K. Rowlingová a podľa dostupných informácií mala práve v tejto kaviarni napísať veľkú časť prvej knihy o Harry Potterovi.

 

Boscolo, Budapešť

 

Znamenitú a nádhernú kaviareň nájdete aj v Budapešti. Tá sa nachádza v bývalom hoteli New York, ktorý sa v súčasnosti volá Boscolo. Nový názov dostal po kompletnej rekonštrukcii, ktorá však uchovala pôvodný charakter a týkala sa i tejto kaviarne. Jej priestory pripomínajú pompézne zdobený zámok. Po vstupe do nej sa budete cítiť ako šľachtici a korunou všetkého budú vynikajúce dezerty, ktoré tam robia. V minulosti bola kaviareň obľúbeným miesto na stretávanie intelektuálnej smotánky. Volali ju i druhým domovom najznámejších budapeštianskych umelcov.

 

Florian, Benátky

 

Ide o najstaršiu nepretržite otvorenú kaviareň na svete. Otvorená bola v roku 1720 a dodnes ponúka údajne tú najlepšiu kávu v celom Taliansku. Má znamenitú atmosféru a nádherné interiéry. Čašníci vás budú obsluhovať v oblekoch a často i rukavičkách. Najkrajšou časťou je však obrovská terasa, ktorá sa rozprestiera na veľkej časti námestia. Napriek desiatkam stolov nedokáže niekedy pokryť záujem návštevníkov. Kaviareň Florian je jednou z najvyhľadávanejších atrakcií v tomto meste a taktiež je veľmi obľúbeným miesto pre zamilované páry.

 

Procope, Paríž

 

Prvenstvo medzi najstaršími kaviarňami na svete by mohla mať práve kaviareň Procope v Paríži. Tá bola otvorená už v roku 1686. No v roku 1988 prešla rekonštrukciou, takže musela byť na niekoľko mesiacov zatvorená. Od prvého momentu bola veľmi prestížnym a štýlovým miestom. Svoje renomé si uchovala i v súčasnosti. Veď kde inde môžete obdivovať napríklad obľúbený stôl Voltaira, ktorý sa v tomto podniku veľmi často zdržiaval a diskutoval so svojimi priateľmi. Múry tejto kaviarne by vedeli istotne rozprávať zaujímavé príbehy. Pravidelne ich navštevovali velikáni francúzskych dejín a boli svedkami rôznych významných udalostí.

 

Tortiny, Buenos Aires

 

Kaviareň bola otvorená v roku 1858. Stala sa symbolom vtedajšej architektúry a nádherným miestom, ktoré opäť zbožňovali i umelci rôzneho druhu. Veľmi krásnym bodom je najmä sklenený zdobený strop s dômyselnými detailmi. Okrem kávy tam taktiež podávajú znamenité zákusky. Ich typickou sladkosťou sú tradičné churros, teda cesto podobné šiškám, ktoré sa namáča do horúcej čokolády. Na jednej zo svojich návštev tohto mesta navštívil kaviareň i Albert Einstein.

 

Confeitaria Colombo, Rio de Janeiro

 

I s ďalšou zastávkou zostávame ešte na tomto kontinente. Kaviareň Confeitaria Colombo bola inšpirovaná známymi európskymi kaviarňami. Ide o zmes štýlov, ktoré ponúkajú prechádzku grandióznosťou a eleganciou. Obrovské zrkadlá dodávajú priestoru špecifický výraz a robia ho teplejším a otvorenejším. Kaviareň je dokonca poschodová a nájsť v nej voľné miesto je niekedy veľkým problémom. Otvorená bola v roku 1894 a ponúka tradičný anglický štýl stolovania. Na ich jedálnom lístku preto nechýba ani obľúbený „čaj o piatej“.

 

The Grounds, Alexandria, Austrália

 

Nielen historické kaviarne však môžu priniesť zaujímavé miesta, kde si môžete vychutnať vašu šálku kávy. Dôkazom o tom je i The Grounds v Austrálii. Táto kaviareň sa snaží byť čo najviac spätá s prírodou. Prináša teda kúsok retro pohľadu, mnoho zelene a najmä neopakovateľné prostredie plné voňavých kvetín a byliniek, ktoré im slúžia i na prípravu občerstvenia. Kaviareň bola vybudovaná vo veľkej budove bývalého obchodného domu. Jej súčasťou je i vlastná pražiareň, vďaka ktorej môžu ponúkať znamenitú kávu z rôznych kútov sveta.

 

L`Oisive, Paríž

 

Nové kaviarne sa snažia staviť najmä na originalitu. A to sa istotne podarilo i tomuto parížskemu podniku. Kaviareň v spojení s čajovňou totiž vznikla v pôvodnom obchode s pomôckami na pletenie. Pomedzi pestré bavlnky a ihlice sa rozhodli rozhodiť pár stolov a pomôcť tak obidvom druhom podnikania. Keď máte chuť, môžete si vziať počas relaxu ihlice a vyrobiť niečo i vy sami. L`Oisive pravidelne usporadúva aj pletacie večierky, na ktorých sa môžete naučiť nové triky, ale aj pochutnať si na ich lahodnej káve.

 

Zdroj/autor: ucityguides.com, flavorwire.com, messynessychic.com, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
3.5/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa