Ako nestrácať čas na letisku? Toto sú rady, ako preletieť celým letiskom

2015-12-26 07:00:00 |   |    | 

Letiská sú miesta, kde väčšina z nás stratí pri cestovaní veľa času. Vo väčšine prípadov aj zbytočne. Stačí sa pripraviť a letiskom doslova presvišťať. Aspoň obrazne. Tu je zopár tipov, ako sa vyhnúť zdržiavaniu.



 

Myslite už pri balení

 

Už doma môžete spraviť niekoľko zásadných krokov, ktoré všetko urýchlia. Ak sa dá, zbaľte sa do príručnej batožiny. Potom nebudete musieť tú svoju čakať a hľadať. Ak už sa inak nedá a potrebujete väčší kufor, cestujte s farebným alebo inak odlišným, ktorý ľahko nájdete. Prípadne viete čierny ozdobiť stužkou alebo niečím žiarivým.

Doma si ešte pred odletom spravte online check-in a ušetríte nie len čas, ale v niektorých prípadoch aj peniaze.

Doma si taktiež stiahnite všetky potrebné dokumenty. Nemôžete sa totiž spoliehať, že v danom momente vám bude fungovať internet, alebo že letiskový internet bude fungovať ako má. Taktiež si vytlačte letenku, alebo si ju stiahnite do mobilu.

Zabaľte si rozdvojku. Tá sa vám hodí v momente, keď zistíte, že terminál nemá dostatok zásuviek a vás čaká naozaj dlhé čakanie.

Pri balení si nezabudnite zobrať zopár základných vecí aj so sebou do príručnej batožiny. Spodná bielizeň, kozmetika, teplé oblečenie, to všetko sa vám zíde, keď sa vaša batožina na letisku stratí a vy zostanete v najlepšom prípade niekoľko hodín bez nej.

 

Na letisku

 

Ak idete prihlásiť svoju batožinu, vyberte si rad pri tých, ktoré obsluhujú vyššie triedy. Tie bývajú často prázdne, a tak sa možno personál v rámci urýchlenia vybavovania nad vami zmiluje a nenechá vás vystáť celý rad.

Ešte pred bezpečnostnou kontrolou si pripravte všetky vaše veci. Vyberte elektroniku, tekutiny, dajte si dolu opasok a všetko, čo by mohlo pípať.

Vopred si prečítajte všetky pravidlá toho, čo si smiete a nesmite vziať na palubu.

Vyberte si rad na ľavo. Podľa odborníkov má väčšinová populácia pravákov tendenciu stáť v radoch napravo.

Bývate často smädní? Vezmite si so sebou prázdnu fľašu s vodou a prípadne si ju naplňte za bezpečnostnou kontrolou.

Zdroj/autor: businessinsider.com, dailymail.co.uk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
2.5/5 (11 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa