Darčeky pre cestovateľov: Čo nám vybrať, keď vám došla fantázia?

2015-12-17 08:00:00 |   |    | 

Pomaly, ale isto klope na dvere najkrajší čas vianočný. Ak máte vo svojej rodine cestovateľov a nadšencov dobrodružstva, máme pre vás niekoľko tipov na skvelý vianočný darček.



 

Klasika

 

Každý dobrodruh zaručene ocení kvalitnú mapu. Použije ju aj v tých situáciách, kedy GPS navigácia zlyhá. Je to praktický darček, ktorým zaručene nemáte čo pokaziť. Ako zistiť, akú mapu mám kúpiť? Stačí, keď sa dotyčného spýtate, kam chce ísť tento rok dovolenkovať, prípadne aké miesta chce navštíviť. Malým cestovateľom môžete kúpiť glóbus a najlepšie možno svietiaci. Bude pre nich zaujímavejší a zaručene sa na ňom rýchlejšie naučia nájsť miesta, ktoré by chceli navštíviť. Ak im Ježiško prinesie veľkú mapu Slovenska a sveta, môžu si pomocou nej značiť i miesta, ktoré už navštívili prípadne chcú navštíviť.

                               

 

Modernejšia verzia

 

Dnes už nenahraditeľnou, aj keď nie vždy použiteľnou pomôckou pri cestovaní je GPS. Na trhu je viacero zariadení, takže naisto nájdete to, čo bude vyhovovať obdarovanému. Pre turisticky založených členov rodiny môžete siahnuť po kompase či buzole. Ak chcete byť originálny, môžete kúpiť kompas zabudovaný v hodinkách alebo v inom zariadení.

 

Hľadáte skvelý darček? Prečítajte si o destináciách, ktoré sú práve v kurze a zoberte najbližších práve na ne.

 

Dobrá rada na cesty

 

Veľmi originálnym darčekom môže byť kniha či bedeker. Odporúčame znova zistiť u budúceho majiteľa, aká je jeho vysnená destinácia. Predstavy vás a druhého sa môžu diametrálne líšiť, preto radšej stavte na istotu. Veľmi cenné sú publikácie, ktoré napísal sám autor, cestovateľ. Nájdete v nich okrem autentických fotografií aj cenné informácie o kultúre danej krajiny, o jej zvykoch, tradíciách a mnohokrát i to, ako sa zachovať v nepríjemných situáciách. Podobného rázu aj keď možno o niečo hodnotnejšieho sú filmy. Veď „vidieť je lepšie ako stokrát počuť“. A pretože je cestovanie v súčasnosti veľmi in, nájdete v ponuke veľmi veľa kvalitných a pozoruhodných filmov. Radíme aj tu nenechať sa uniesť a zakúpiť darček taký, aby sa páčil danej osobe.

 

Zachyťte všetky zážitky

 

 „Nie je darček, ako darček.“ Ak chcete do daru investovať viac, je tu možnosť zakúpenia nového fotoaparátu či kamery. Každý dobrodruh ocení kvalitné fotky zo svojich ciest. Dnes idú technológie obrovskou rýchlosťou vpred, a tak určite nájdete niečo, čo sa darcovi hodí. Vhodný môže byť kompaktný fotoaparát, vodotesná či outdoorová kamera. Praktické je napríklad aj príslušenstvo, a tak môžete nájsť originálne puzdro, tašku, statív či iné vymoženosti. Stalo sa vám, že váš známy stále omieľa poslednú dovolenku? V tom prípade mu môžete vytvoriť špeciálny fotoalbum z tejto destinácie. Fantázií sa medze nekladú, urobiť sa dá aj fotoplátno, kalendár, puzzle či mozaika.

 

Na výlet

 

Ak si myslíte, že váš známy nemá fantáziu na výber dobrej cieľovej destinácie, tak mu s výberom pokojne pomôžte. Pod vianočným stromčekom si môže nájsť zľavový kupón, voucher či rovno dovolenku snov. Všetko záleží od vašej finančnej situácie. Mnohokrát však nemusíte investovať stovky eur, len preto, aby ste rozžiarili oči vášho blízkeho. Často urobia radosť aj kupóny do auqaparku či skipasy do lyžiarskeho strediska.

 

Ďalšie možnosti

 

Samozrejme, že možností je neúrekom a každý darček by mal byť vybraný priamo danej osobe. Skúste ešte na poslednú chvíľku zistiť, čo by si tajne želala. V dnešných dobách už nemusí byť problém kúpiť narýchlo letenky za pár desiatok eur alebo stiahnuť do mobilu zaujímavú aplikáciu. Ďalším tipom by mohlo byť zápis na jazykový kurz, ktorý neskôr využijete pri cestovaní. Kto veľa cestuje ten ocení aj zmenšené alebo cestovné verzie klasických hier – karty, domino, človeče nehnevaj sa a podobne. Zaujímavou možnosťou by mohol byť zápisník, aby si milovaná osoba mohla spraviť denník z cesty. Ak viete, že niekoho čaká veľa lietania, zožeňte mu malú sadu do lietadla (podhlavník v tvare U, ponožky, mini kozmetiku...). Kto nemieni šetriť, ten by mohol darovať napríklad aj praktickú čítačku kníh a zopár exemplárov v nej. Praktickejší darček by naopak bola externá batéria, ktorá vás zachráni v momente, keď sa vás vybije telefón alebo fotoaparát. Batôžkárom by zase mohol prísť vhod super sajúci a rýchlo schnúci uterák z mikro vlákien.

Nebojte sa tento rok darovať niečo iné a nápadité. Aj malé, ale praktické darčeky majú veľkú hodnotu, ktorou dokážete, že poznáte túžby danej osoby a chcete jej pomôcť v jej plánoch na cestovanie.

 

Autor: Mária Janková

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: Mária Janková

Hodnotenie článku:
3.5/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa