Booking, Trivago a tí ostatní: Porovnali sme najznámejšie ubytovacie rezervačné systémy

2018-08-02 00:00:00 |   |    | 

Každoročne pribúda počet cestovateľov, ktorí si sami vybavujú dovolenky v zahraničí. Plánovanie im výrazne uľahčujú ubytovacie rezervačné systémy. Všetky naoko ponúkajú rovnaké služby. No každý z nich prináša nejakú zaujímavú výhodu, ktorú zužitkujete vo svoj prospech.



 

Trivago.sk

Najpopulárnejší rezervačný systém funguje na princípe vyhľadávania najlepších cien na všetkých weboch ponúkajúcich tieto služby. Mnoho ľudí ho však prestane časom používať kvôli tomu, že aj tak sú najčastejšie najlacnejšie ponuky na Booking.com, na ktorý už potom chodia priamo. Všimnite si však jeden malý chyták, ktorý používa Trivago. „Najlacnejšiu“ sumu pri hoteli propagujú vo výrazne väčšom okienku, keď si však pozriete stĺpček vľavo, môžete poriadne ušetriť. Tam sa totiž nachádzajú ponuky viacerých rezervačných systémov a najmä kolónka „Viac ponúk od“, kde uvidíte reálne najnižšiu sumu za jednu noc. Tá sa niekedy líši od toho, čo Trivago uvádza ako najlepšiu cenu. Občas je rozdiel len 1 až 2 eurá, inokedy je táto suma nižšia aj o 10 eur na noc. Pri dlhšom pobyte je to preto pre vás jednoznačne výhodnejšie.

 

Booking.com

Prvý veľký rezervačný systém, ktorý spopularizoval tento spôsob hľadania ubytovania, hrá medzi konkurentmi stále prím. Od tohto roka ponúka už aj možnosť rezervácie bývania v súkromí, čím chce konkurovať Airbnb. Stále má veľmi dobré ceny a najširšiu ponuku rezervácií s bezplatným stornom. K tomu navyše ponúka zaujímavý vernostný program. Po uskutočnení pár rezervácií dostanete unikátny kód, ktorý rozpošlete priateľom. Ak si tí objednajú ubytovanie cez váš link, Booking.com im na konci pobytu vráti na kartu 10 percent z celkovej vyplatenej sumy. Vy zase dostanete 15 dolárov za odporučenie. Odporučiť môžete desať ľudí a v systéme musíte mať uložené číslo karty, na ktorú vám zašlú odmenu.

 

Hotels.com

Tento rezervačný systém združuje výsostne ubytovacie zariadenia hotelového typu. Ako výhodu pre registrovaných členov ponúkajú tajné ponuky, ktoré sa menia pravidelne každý deň. Keď vystihnete práve vaše mesto, môžete ušetriť až do 30 eur za noc. Zaujímavý je aj odmeňovací systém, ktorý funguje na princípe zbierania bodov. Za každú noc dostanete jednu známku. Ak ich budete mať na svojom konte desať, jedenástu noc máte zadarmo. Veľmi výhodné je to pri dlhších pobytoch a častom cestovaní.

 

Agoda.com

Najväčším cenovým konkurentom Booking.com je systém Agoda. Práve u nich často nájdete nižšie ceny a bonusy navyše. Nových zákazníkov lákajú na špeciálne zľavy, ktoré sa vám odkryjú po registrácii. Ušetriť môžete až do 30 percent. Okrem toho si môžete vybrať z nových denných zliav, ku ktorým získate kupóny do desiatich percent.

 

Elvoline.com

Menej známy rezervačný systém, ktorý však veľmi často ponúka výhodu v podobe konkurenčných cien izieb a raňajok zadarmo. Pri ubytovaní v drahších hoteloch ide o značnú úsporu. Dávajte si pozor na rezervovanie cez Elvoline, ak sa ubytujete v malých hoteloch a penziónoch. Firma totiž kupuje miesto nie na vaše meno, ale na meno ich spoločnosti. Upozorňujú na to aj v kupóne, ktorý dostanete hneď po objednaní izby. Niekedy si však obe strany nevšimnú tento dôležitý detail a kvôli tomu sa ich klienti sťažujú, že prišli o peniaze za ubytovanie. Stáva sa to najmä pri malých zariadeniach, kde ešte tento systém nepoznajú.

 

Ryanair.com

Do boja o priazeň zákazníkov sa prihlásila aj spoločnosť Ryanair. Momentálne ťahajú za kratší koniec v tom, že ich ponuka ubytovania nie je zatiaľ tak rozsiahla. Ako kompenzáciu ponúkajú návrat desiatich percent zo zaplatenej sumy, ktoré dostanete späť na váš účet vo forme kreditu. Ten môžete do šiestich mesiacoch využiť pri platbe leteniek, keď si ho jednoducho odpočítate v poslednom kroku pred potvrdením platby. Ak patríte medzi registrovaných zákazníkov Ryanairu, opäť na vás čakajú cenovo výhodnejšie ponuky.

 

Airbnb.com

Určité finančné výhody získate aj z rezervačného systému určeného na hľadanie ubytovania v súkromí. Pokiaľ odporučíte Airbnb niekomu známemu a on si cez nich rezervuje prvé ubytovanie, dostanete za neho 15 eur formou kreditu. Známy získa 30 eur, ktoré môže využiť hneď pri prvej objednávke. Aj v tomto prípade ponúkajú niektorí predajcovia možnosť bezplatného storna alebo návratu aspoň určitej sumy. Tieto informácie sú však v texte zobrazené nižšie a musíte si ich vyhľadať.

 

Tipy na záver

  • Viacero hotelových rezervačných systémov už ponúka aj možnosť predaja ubytovania v súkromí. Pozrite si, či je cena výhodnejšia cez ich služby alebo prostredníctvom Airbnb.com.
  • Pokiaľ si ubytovanie rezervujete viac mesiacov dopredu, využite možnosť rezervácie s bezplatným stornovaním. Stojí síce o pár eur viac, ale v prípade komplikácií neprídete o žiadne peniaze a navyše si neskôr môžete nájsť finančne výhodnejšiu ponuku a na lepšom mieste. Pri rezervácii krátko pred odchodom na cestu využite najnižšie ceny s platbou ihneď a bez možnosti storna.
  • Sledujte drobné výhody, ktoré ponúkajú niektoré rezervačné systémy. Cena za izbu môže byť na viacerých miestach rovnaká, ale niektoré systému ponúkajú služby navyše, napríklad raňajky zahrnuté v tejto nižšej sume.
  • Pri vyhľadávaní si nikdy nezužujte výber len na cenovo dostupnejšie hotely nižších kategórií. V rezervačných systémoch nájdete veľmi často aj štvorhviezdičkové ubytovanie za cenu 40 a menej eur na dve osoby, takže by ste sa zbytočne obrali o dobré ponuky.
  • V prípade hotelových sietí sa pozrite na ich vlastný web, na ktorom môžu ponúkať bonusový program s výhodami navyše ako napríklad neskorší check-out alebo zbieranie bodov.
  • Ak je nejaký hotel v rezervačných systémoch vybookovaný, skontrolujte ešte ich vlastnú webovú stránku. Väčšina ubytovacích zariadení cez ne ponúka len určitý počet izieb, ostatné sú k dispozícii iba priamo u nich.
  • Rôzne rezervačné systémy majú rôzne pravidlá a dohody s hotelmi. Ak platíte za ubytovanie všade rovnakú cenu, na jednom mieste môžete za ňu dostať automaticky bezplatné storno, na druhom musíte vyplatiť hneď plnú cenu, inak budete mať ubytovanie drahšie.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa