Do Číny svojho psa neberte, v krajine platia rôzne prísne zákazy

2018-11-23 08:00:00 |   |    | 

V čínskom meste Wen-šan najnovšie zakázali obyvateľom, aby chodili von so psami za denného svetla. Psy majú tiež úplný zákaz vstupu do parkov, nákupných centier, športových zariadení a iných verejných priestorov. V iných mestách platia rôzne prísne nariadenia už dávnejšie.



Nariadenie, ktoré vydalo mesto v provincii Jün-nan ešte 29. októbra, sa považuje za najobmedzujúcejšie v krajine, kde vlastníctvo psa je už dlho terčom prísnych regulácií.

V časoch zakladateľa komunistickej Číny Mao Ce-tunga sa vlastníctvo domácich miláčikov pokladalo za buržoázne snobstvo. Situácia sa zmenila v minulých desaťročiach, keď sa Číňania stali bohatšími, ale ich rodiny sa zmenšili.

Mnohé mestá však stále určujú, aké veľké psy môžu žiť v tej-ktorej oblasti. V Pekingu napríklad nemôžu ísť veľké psy do centra mesta. Psie parky sú ojedinelé a psy musia byť takmer stále na vôdzke.

Mesto Wen-šan išlo ešte ďalej a rozhodlo, že psy môžu byť vonku iba v čase od desiatej večer do siedmej ráno. Vôdzka nemôže byť pritom dlhšia ako jeden meter a so psami môžu chodiť iba dospelí.

Aj napriek tomu, že držanie psov je čoraz populárnejšie, mnohí Číňania zostávajú ostražití pred divými alebo voľne pustenými psami. Neočkované psy tiež môžu do veľkej miery za šírenie besnoty. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) zomrie na túto chorobu v Číne každý rok približne 2000 ľudí.

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR/AP
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa